Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Κρατερό Φλώρινας

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Κρατερό Φλώρινας

by iHunt
Θανατηφόρα επίθεση λύκων

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Κρατερό Φλώρινας

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Πέμπτη 11/04/24 στο Παρόρι προς Κρατερό, στην Φλώρινα, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Ανδρεάδη να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Λύκοι στο κέντρο της Κωπαίδας

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σύντροφο του, ο ίδιος ο Δημήτρης : ” Ο Μπαράκος είναι στα 350 μέτρα μακριά μου, τον βλέπω στο GPS, ξαφνικά ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και τον βλέπω ως ακίνητο. Καταλάβαμε ότι είναι λύκος και με φωνές, ουρλιαχτά και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά λόγω του δύσβατου της περιοχής. Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο, έκπληκτος, βλέπω από απόσταση μια μεγαλόσωμη λύκαινα με 6 χρονιάρικα μικρά να φεύγουνε πάνω από τον σκύλο, να πηγαίνουνε πιο πέρα να γυρίζουν, να ελέγξουν τι γίνεται και τελικά να φεύγουν μόνο αφού έβαλα τις φωνές. Με άλλα λόγια η λύκαινα εκπαίδευε τα μικρά της να κυνηγάνε και να τρέφονται με σκυλιά, έτσι, με αυτόν τον τρόπο μεταδίδεται η γνώση ότι τα σκυλιά αποτελούν εύκολη, ξεκούραστη, ακίνδυνη τροφή και έχει εξελιχθεί σε μάστιγα αυτή η πρακτική που δυστυχώς διαδίδεται με αυτό τον τρόπο μεταξύ των αγελών !!! ”

Θανατηφόρα επίθεση λύκων

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ