Αρχική » Grid with Sidebar » Λαθροθηρία συκοφάγων με κράχτες στη Ζάκυνθο

Λαθροθηρία συκοφάγων με κράχτες στη Ζάκυνθο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η CABS (Committee Against Bird Slaughter) είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1975 στη Γερμανία για να υποστηρίξει την παράνομη λαθροθηρία των μεταναστευτικών πτηνών στην Ευρώπη. Ισχυρίζονται ότι είναι η μόνη οργάνωση στην Ευρώπη με αυτή την εξειδίκευση. Σε σημερινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για την βοήθεια που έδωσαν στις ελληνικές διωκτικές αρχές ώστε να προβούν στη σύλληψη ένός ατόμου για παράνομη θήρα συκοφάγων με τη βοήθεια ηχομιμητικών συσκευών.

SVESTONOF

Στην πρώτη περίπτωση η ομάδα των CABS κάλεσε την αστυνομία όταν κατάλαβαν ότι υπήρχε ηχομιμητική συσκευή με τον ήχο του συκοφάγου. Η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφωφω έναν νεαρό ο οποίος είχε ήδη sκοτώσει παράνομα τρεις

συκοφάγους.Σε ακόμη δυο περιπτώσεις δεν κατάφερε η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της CABS, τις προηγούμενες ημέρες έστησαν επιχείρηση με σκοπό να εντοπίσουν περιστατικά λαθροθηρίας κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης των τρυγονιών. Αν και από ότι λένε άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς δεν μπάρεσαν να εντοπίσουν κάποιο περιστατικό λαθροθηρίας παρά μόνο ένα τραυματισμένο στο ράμφος τρυγόνι .

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ