Αρχική » Grid with Sidebar » Συνάντηση των Αθηναίων λαγοκυνηγών σήμερα το απόγευμα στο Αιγάλεω

Συνάντηση των Αθηναίων λαγοκυνηγών σήμερα το απόγευμα στο Αιγάλεω

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το κυνήγι του λαγού σε επιβαρυμένες περιοχές από την ανθρώπινη παρουσία την εποχή της οικονομικής κρίσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για χιλιάδες -σωστά διαβάσατε- κυνηγούς.
 
Αναζητώντας τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, έμπειροι λαγοκυνηγοί της αττικής γης, μέλη όλοι του Ομίλου Φίλων του Ελληνικού Ιχνηλάτη, αποφάσισαν να συγκρίνουν και να συσχετίσουν με διαπιστώσεις και παρατηρήσεις τα εναπομείναντα λαγοτόπια πέριξ των Αθηνών.
 
Άλλωστε, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει εκατοντάδες λαγοκυνηγούς που ζουν στην πρωτεύουσα να «συνωστίζονται» στους ήδη συρρικνωμένους κυνηγότοπους της Αττικής.
 
Εδαφοκλιματικές ιδιομορφίες, ιδιαιτερότητες θηράματος, διαφορές στη συμπεριφορά του λαγού στα πετρώδη και γυμνά λαγοτόπια της έναρξης σε σχέση με αυτά της πυκνής βλάστησης και της υγρασίας στο τέλος του φθινοπώρου, είναι μερικά μόνο από τα ιδιαίτερα προβλήματα του κυνηγίου σε έναν νομό που κατοικείται από 5 εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Επιπλέον, η έντονη παρουσία της αλεπούς, η εμφάνιση του λύκου πρόσφατα και η αυξανόμενη, πλέον, παρουσία του αγριόχοιρου σε όλο τον νομό Αττικής έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στους πρωτευουσιάνους λαγοκυνηγούς.
 
Το «ΕΘΝΟΣ – ΚΥΝΗΓΙ», υποστηρίζει αυτή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με συντονιστή τον κ. Ισίδωρο Θεοδωράκη(αντιπρόεδρο Ο.Φ.Ε.Ι. και κριτή Εργασίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη)  , ενώ  θα καλύψει την εκδήλωση από επιστημονικής πλευράς ο ειδικός θηραματολόγος της Δ’ΚΟΣΕ, κος Δημήτρης Κιούσης στο στέκι των κυνηγών «ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΡΙΛΙΚΙ» στην οδό Πίνδου 40 και Πολυδεύκους στην Αγ. Τριάδα του Αιγάλεω στις 19:00 το απόγευμα.
 
Θα μιλήσουν: Αχιλλέας Πατσιούρας, λαγοκυνηγός Αττικής & Θεσσαλίας, μέλος του Ο.Φ.Ε.Ι., Θανάσης Παπαγεωργίου, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Ο.Φ.Ε.Ι., Γιώργος Μυκονιάτης, λαγοκυνηγός Κιθαιρώνα Αττικής, Γιώργος Αδάμ, λαγοκυνηγος Ορους Πατέρα, Κώστας Γεωργακόπουλος, λαγοκυνηγός Μεγάρων και Μεσσηνίας, Θανάσης Ασημακόπουλος, λαγοκυνηγός Αττικής & Ηλείας, μέλος του Κ.Σ. Αιγάλεω, και Κώστας Ψωμάς, λαγοκυνηγός Αττικής & Ηλείας, πρώην πρόεδρος του Κ.Σ. Αιγάλεω.
 
Για πρώτη φορά οι λαγοκυνηγοί της Αθήνας παίρνουν τον λόγο για να παρουσιάσουν τα προβλήματα των κυνηγών της πρωτεύουσας τα χρόνια της κρίσης…

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ