Αρχική » Grid with Sidebar » Συλληψη λαθροθηρα με τη συνεργασια ΣΤ’ΚΟΜΑΘ & Ε’ΚΟΗ

Συλληψη λαθροθηρα με τη συνεργασια ΣΤ’ΚΟΜΑΘ & Ε’ΚΟΗ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Συνεχίζεται η  αδιάλειπτη προσπάθεια της κυνηγετικής οικογένειας να πατάξει το φαινόμενο μέσω της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
 
Ένα ακόμη κρούσμα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν θηροφύλακες  της Ε’ και της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας το βράδυ της Παρασκευής, όταν λαθροθήρας από το Ανατολικό Ζαγόρι  εντοπίστηκε να έχει θηρεύσει παράνομα ένα θηλυκό λαγό, που μάλιστα κυοφορούσε τρία μικρά λαγουδάκια. 
 
Το νέο κρούσμα καταγράφηκε κοντά στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και έγινε αρχικά αντιληπτό από θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίοι εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κάνει περίεργους ελιγμούς και στη συνέχεια ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο λαθροθήρας εντοπίστηκε τη στιγμή που προσπαθούσε να κρύψει πίσω από θάμνους ένα κυνηγετικό όπλο και το θήραμά του.
 
Λόγω του γεγονότος πως ο λαθροθήρας εντοπίστηκε εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού Ιωαννίνων, κλήθηκαν θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Κόνιτσας συνέλαβαν τον ασυνείδητο λαθροκυνηγό και κατέσχεσαν το θήραμα, το όπλο και το όχημά του.
 
Τον όρο «γενοκτονία» χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του ο θηροφύλακας Κώστας Τσιάμης, εξηγώντας πως πέρα από τη λαγίνα που φονεύθηκε, προκύπτει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά για την πανίδα.
 
Το κρούσμα λαθροθηρίας στην περιοχή του Διστράτου δεν ήταν το μοναδικό των ημερών, καθώς ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό απασχόλησε την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Ένας ασυνείδητος λαθροκυνηγός συνελήφθη προ ημερών στην Ηλιόραχη του Δήμου Κόνιτσας την ώρα που έλεγχε  συρματοθηλιές, τις οποίες είχε τοποθετήσει προκειμένου να παγιδεύσει αγριόχοιρους.
 
Πηγή : vimanews.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ