Αρχική » Grid with Sidebar » ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!Η πανώλη φέρνει απαγόρευση θήρας στο νομό Δράμας

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!Η πανώλη φέρνει απαγόρευση θήρας στο νομό Δράμας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το τελευταίο κρούσμα αφρικάνικης πανώλης που εντοπίστηκε σε βουλγάρικο έδαφος μόλις ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα της Ελλάδος με τη Βουλγαρία φέρνει προβλήματα και στην κυνηγετική δραστηριότητα.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ihunt.gr η γενική διεύθυνσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας ζητάει να ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
 
Τι ζητάει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής 
 
Ζητάει την απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων σε μια περίμετρο που θα ορισθεί με κένρο το σημείο όπου βρέθηκε το τελευταίο κρούσμα. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται το κυνήγι όλων των θηραμάτων, η υλοτομία, η μελισσοκομία, η βόσκηση κλπ.
 
Επιπλέον η Κτηνιατρική ζητάει να μπουν μέσα στην οριοθετημένη περιοχή συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων ώστε να θηρευτούν αρκετοί αγριόχοιροι για να έχουν ένα καλό δείγμα της υγείας των αγριόχοιρων και να διαπιστώσουν για το εάν και κατά πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός της αφρικάνικης πανώλης.
 
Για όσους ξέρουν την περιοχή ο νεκρός αγριόχοιρος βρέθηκε σε βουλγάρικο έδαφος ακριβώς πάνω από την περιοχή του Λούγιαλα στη Δράμα.
 
Όλα αυτά είναι σε συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου περιβάλλοντος και έχει ενημερωθεί και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
 
Για οτιδήποτε νεότερο θα σα ς ενημερώσουμε….
 
Κώστας Λοιυρής για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ