Αρχική » Grid with Sidebar » Μείωση ορίων έκτασης Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Εύβοια

Μείωση ορίων έκτασης Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Εύβοια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας μειώνονται τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής με την ονομασία «Ορεινός όγκος περιοχής Αυλωναρίου, Αχλαδερής και Οκτωνιάς».

SVESTONOF

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει :

Εγκρίνουμε την μείωση των ορίων της έκτασης του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.) με την ονομασία «Ορεινός όγκος περιοχής Αυλωναρίου, Αχλαδερής και Οκτωνιάς» κατά 687.006,34 τ.μ (687,006 στρέμματα) στρέμματα και τον επανακαθορισμό αυτής συνολικά στα 13.198,207 στρέμματα, σύμφωνα με το συνημμένο στην παρούσα χάρτη του Δασαρχείου Αλιβερίου, για λόγους που συνδέονται με την εν μέρει απώλεια του χαρακτήρα του καταφυγίου, λόγω του πλήθους και της διασποράς ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Β. Τα νέα όρια του Κ.Α.Ζ. μετά την τροποποίηση διαμορφώνονται ως εξής:

Η περιοχή του Κ.Α.Ζ. αρχίζει από τη θέση «Κουβελάκι», σημείο (1) που είναι το τέλος των ορίων Οικισμού – Παραλίας Κορασίδας (αρχή τροποποιημένων ορίων) και συνεχίζει με κατεύθυνση δυτική κατά μήκος του ρέματος μέχρι να συναντήσει το χωματόδρομο που με νότια κατεύθυνση διέρχεται από το εξωκλήσι Αγ. Γεωργίου, σημείο (2) (τέλος τροποποιημένων ορίων).

Από εκεί ακολουθεί τη ράχη Φούρναρη μέχρι την κορυφή Ελαφοκκλήσι, σημείο (3).

Από εκεί ανεβαίνει πάνω από το παλιό μαντρί Βασιλείου συνεχίζει αφήνοντας αριστερά την Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους, σημείο (4) , ακολουθεί τη ράχη μέχρι το μονοπάτι στη θέση «εικόνισμα Ζωοδόχου Πηγής» και από εκεί τη ρεματιά τα ριζά (πρόποδες του βραχώδους βουνού), μέχρι τον αγροτικό δρόμο προς Μαρκούρι, σημείο (5).

Στη συνέχεια με νοτιοανατολική κατεύθυνση ακολουθεί τον κεντρικό αγροτικό δρόμο προς Καρβούνι, τον οποίο διανύει σε όλο το μήκος του, σημείο (6).

Από το τέλος του δρόμου αυτού ακολουθεί τους πρόποδες του παρευρισκόμενου βραχώδους βουνού μέχρι να συναντήσει τη θάλασσα στη θέση «Καλάμι», σημείο (7).

Στη συνέχεια με κατεύθυνση νοτιοδυτική ακολουθεί την ακτογραμμή και καταλήγει στη θέση «Κουβελάκι» από όπου και άρχισε.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ