Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Έναρξη κυνηγετικής περιόδου – Δείτε ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

ΚΥΠΡΟΣ : Έναρξη κυνηγετικής περιόδου – Δείτε ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο κλείσιμο δασικών δρόμων στις καμένες περιοχές των Κοιλάδων Αγίου Θεοδώρου και Καπουράς θα προχωρήσει το Τμήμα Δασών με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή, με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των έργων αποκατάστασης της καμένης περιοχής.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, για τον σκοπό αυτό το Τμήμα έχει ήδη προβεί στη σχετική σηματοδότηση των δρόμων αυτών, καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016, μέχρι και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων στους δασικούς δρόμους της εν λόγω περιοχής θα απαγορεύεται.
 
Σύμφωνα με το Τμήμα, η διακίνηση ιδιωτικού οχήματος στους πιο πάνω δρόμους μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν άδειας του Διευθυντή Τμήματος Δασών. Σημειώνεται ότι για τη διέλευση ιδιωτικών οχημάτων θα παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος Αγίου Θεοδώρου – Κουρδαλίου.
 
Τονίζεται ότι οι παραβάτες θα είναι ένοχοι αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης τους, υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.
 
Επίσης, το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς παραμένει πολύ μεγάλος, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ