999
Υλικά Συνταγής
- 4 κουνέλι, μπούτια
- 10 κλ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ζωμό, από το βράσιμο όσο πάρει
- 1 κ.σ. μουστάρδα, αγγλική
- μαϊντανό, λίγο, ψιλοκομμένο
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κύβο, 1 φύλλο δάφνης, κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και θυμάρι.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να λιώσει ο κύβος.
- Βάζουμε τα μπουτάκια από το κρέας μέσα και το αφήνουμε να βράσει, σκεπασμένο με μεμβράνη, σε χαμηλή φωτιά, για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κρέας να δούμε αν έχει μαλακώσει.
- Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε με μεβράνη εκτός φωτιάς να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .
- Έπειτα σουρώνουμε και κρατάμε το κρέας και τον ζωμό στην άκρη.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό από το κρέας σε δόσεις και ανακατεύουμε.
- Θέλουμε να πετύχουμε μία ωραία πηκτή σάλτσα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε να πάρει βράση και εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη μουστάρδα μας.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει. Τέλος, ρίχνουμε θυμάρι και βούτυρο για να πάρει το κουνέλι μας ωραίο χρώμα.
Πηγή : ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ