Αρχική » Grid with Sidebar » Κουνέλι με σουπρέμ μουστάρδας

Κουνέλι με σουπρέμ μουστάρδας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Υλικά Συνταγής

SVESTONOF
  • 4 κουνέλι, μπούτια
  • 10 κλ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ζωμό, από το βράσιμο όσο πάρει
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, αγγλική
  • μαϊντανό, λίγο, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κύβο, 1 φύλλο δάφνης, κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και θυμάρι.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να λιώσει ο κύβος.
  3. Βάζουμε τα μπουτάκια από το κρέας μέσα και το αφήνουμε να βράσει, σκεπασμένο με μεμβράνη, σε χαμηλή φωτιά, για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κρέας να δούμε αν έχει μαλακώσει.
  5. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε με μεβράνη εκτός φωτιάς να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .
  6. Έπειτα σουρώνουμε και κρατάμε το κρέας και τον ζωμό στην άκρη.
  7. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  8. Ρίχνουμε τον ζωμό από το κρέας σε δόσεις και ανακατεύουμε.
  9. Θέλουμε να πετύχουμε μία ωραία πηκτή σάλτσα.
  10. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε να πάρει βράση και εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη μουστάρδα μας.
  11. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει. Τέλος, ρίχνουμε θυμάρι και βούτυρο για να πάρει το κουνέλι μας ωραίο χρώμα.

Πηγή : ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ