Αρχική » Grid with Sidebar » Καλή αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά για τους λαγοκυνηγούς στην Αμαλιάδα

Καλή αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά για τους λαγοκυνηγούς στην Αμαλιάδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους των κυνηγών- μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, από τον πληθυσμό των λαγών που βρίσκονται φέτος στην περιοχή. Γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τους λαγοκυνηγούς.
 
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσάς, σε επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με λαγοκυνηγούς στις περιοχές ευθύνης του Συλλόγου, διαπίστωσε ότι όσοι διαθέτουν καλά λαγόσκυλα με τα οποία βγαίνουν σε εκπαιδευτικές εξόδους, αναφέρουν ότι φέτος πρόκειται για μία καλή χρονιά σε ότι αφορά το λαγό.
 
 
O Πρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς
 
Σημαντικό θήραμα
 
Ο κ. Μουσάς χαρακτηρίζει το λαγό ως το σημαντικότερο ενδημικό θήραμα αλλά και παραδοσιακό για την περιοχή μας, όπως και το αγριογούρουνο το οποίο επίσης τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει διαρκώς αύξηση.
 
Όσο για το που οφείλεται η αύξηση των λαγών, ο ίδιος δήλωσε: «Η ικανοποιητική αύξηση του πληθυσμού των λαγών, θεωρώ ότι οφείλεται στο γεγονός ότι βοήθησε ο καιρός ώστε να πάνε καλά οι γέννες, ενώ από την άλλη πλευρά ακούγεται ότι οι αλεπούδες στην περιοχή μας και όχι μόνο, οι οποίες αποτελούν το σημαντικότερο εχθρό του λαγού αφού τον κυνηγάνε 365 ημέρες το χρόνο, έχουν προσβληθεί από μία ασθένεια. Λέγεται ότι πρόκειται για ψώρα, καθώς πολλές τις βρίσκουν άνθρωποι της υπαίθρου ψόφιες ή ακόμα και ζωντανές και δείχνουν ότι είναι ‘μαδημένες’ με αρκετές πληγές στο κορμί τους, συμπτώματα ψώρας δηλαδή».
 
“Να πατάξουμε τη λαθροθηρία”
 
Ο κ. Μουσάς θεωρεί επίσης ότι η έντονη παρουσία της θηροφυλακής στα κυνηγοτόπια έχει φέρει αποτελέσματα, καθώς έχουν αποτραπεί επίδοξοι λαθροθήρες, αν και η κρισιμότερη περίοδος λαθροθηρίας του λαγού τη νύχτα, στατιστικά είναι η περίοδος που διανύουμε αυτή τη στιγμή.
 
«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κρούσματα λαθροθηρίας για φέτος, οπότε το πράγμα θα πάει καλά και προβλέπεται καλή λαγοχρονιά για τους συναδέλφους κυνηγούς» επεσήμανε ο κ. Μουσάς, ο οποίος καλεί όσους τυχόν αντιληφθούν κρούσματα λαθροθηρίας να μην διστάσουν να ενημερώσουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα του Συλλόγου ή κάποιο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ