Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Κάτω Βροντού

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Κάτω Βροντού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει μετατραπεί πλέον και ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 20/11/21 στην Κάτω Βροντού Δράμας, στην τοποθεσία στου Κεφαλίδη σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΈΚΤΗ φορά στον συνάδερφο Σάββα Χατζηιωάννου να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Χαντισε, 5 ετών, ράτσα μπαράκι την οποία έβγαλε ο Σάββας και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό του Σάββατου 20/11/21 στην ευρύτερη περιοχή στου Κεφαλίδη στην Κάτω Βροντού μαζί με άλλο 1 σκυλί.

Τα 2 σκυλιά είχαν σηκώσει τα γουρούνια, και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Σάββας είδε στο Gps ένα σκυλί να συνεχίζει την δίωξη ενώ το άλλο, η Χαντισε φαίνονταν στο Gps ως ακίνητη στα 670 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας πρώτος στο σημείο, αντίκρισε το σώμα της σκυλίτσας στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Ο Σάββας σχολιάζει : “Η Χαντισε δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Στις 19/09/21 στην Μπόζντα οι λύκοι μου έφαγαν 2 σκυλιά, τον Άρη και τον Μπέλο. Πριν ένα περίπου μήνα στις 17/10/21 οι λύκοι μου έφαγαν στην περιοχή της Σίντας 3 σκυλιά, την Λίζα, την Αστραπή και τον Κόκκινο. Πέρσι στις 20/05/20, στην τοποθεσία Παλαπαντερέ χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μια σκύλα, την Καταφυτιοτησα ηλικίας 4 ετών, ράτσας πόσαβατς, ενώ στις 14/08/20 στην τοποθεσία Περδικοράχη, οι λύκοι μου έφαγαν την Λίλα ηλικίας 2 ετών, ράτσα βαλκανικός ιχνηλάτης και στις 25/11/20 στο Μενίκιο άλλα 2 σκυλιά τον Τζακ και την Τζένη. Σε λιγότερο από 2 χρόνια έχω χάσει από λύκους συνολικά 10 σκυλιά !!! Από τότε δεν ξαναπατήσαμε σε όλες αυτές τις τοποθεσίες, αλλάζουμε περιοχές αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Η Κάτω Βροντού σαν περιοχή έχει τα περισσότερα βουνά σε έκταση από κάθε άλλο μέρος, από τις Σέρρες μέχρι το Βαθύτοπο και το Οχυρό είναι τεράστιες περιοχές ωστόσο πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Στο Πέρασμα, στην Μαγούλα, Σίντα, Πλατανόβρυση, Πολυνέρι, Παπαστάλα, Κιρέζντερε, Μπουγάζι, Μενίκιο, Μπόζντα, Τασαβλί, Ξηροπὀταμο, Μετρίδι και σε άλλες, πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά. Τα μεγαλώνεις από κουτάβια, τα φροντίζεις, τα αγαπάς, ξεκινάς να τα δουλεύεις βλέπεις πώς εξελίσσονται, πώς είναι αυτό που θέλεις αφιερώνεις χρόνο και χρήματα μα δεν σε πειράζει γιατί βλέπεις πως πραγματικά το αξίζουν και με το παραπάνω και μετά έρχεται ο “σπάνιος” λύκος το είδος “υπό εξαφάνιση” και σε μια στιγμή σου τα παίρνει όλα, τα όνειρα, την χαρά, την παρέα σου, τον σύντροφο σου στο κυνήγι και στην ζωή.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ