Αρχική » Grid with Sidebar » Ημέρα για το κυνήγι και το ψάρεμα η 23η Σεπτεμβρίου

Ημέρα για το κυνήγι και το ψάρεμα η 23η Σεπτεμβρίου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου,η Αμερική γιόρτασε με κάθε επισημότητα την 45η επέτειο της Εθνικής Ημέρας για το Κυνήγι και το Ψάρεμα – National Hunting and Fishing Day (NHFD) για να τιμήσει τη δέσμευση & αφοσίωση των κυνηγών & ψαράδων της χώρας για τη διατήρηση και προστασία της άγριας ζωής και για την αδιάκοπη προώθηση της συνεχούς απόλαυσης των υπαίθριων δραστηριοτήτων ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
 
Στις 2 Μαΐου του 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον υπέγραψε την πρώτη προκήρυξη της  Εθνικής Ημέρας για το Κυνήγι και το Ψάρεμα, δηλώνοντας, «Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούν με τους κυνηγούς και τους ψαράδες στη συνετή χρήση των φυσικών μας πόρων και στην διασφάλιση της σωστής διαχείρισής τους, προς όφελος των μελλοντικών γενεών. »Από τότε η NHFD είναι ένα γεγονός που γιορτάζεται και στις 50 πολιτείες της χώρας, σε ετήσια βάση το τέταρτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. 
 
«Οι κυνηγοί & οι ψαράδες άντρες και γυναίκες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και προστασία των αλιευμάτων, της άγριας ζωής και των βιοτόπων τους, πληρώνουν το λογαριασμό για ένα τεράστιο ποσό της διατήρησης,προστασίας και διαχείρισης της άγριας πανίδας της χώρας μας», δήλωσε ο Chris W. Cox, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου της Εθνικής Ένωσης Όπλων ( National Rifle Association- NRA) . “Η NRA έχει δεσμευτεί για την προώθηση, καθώς και την προστασία, της δεύτερης τροποποίησης του συντάγματος καθώς φυσικά και την διαφύλαξη της κυνηγετικής μας κληρονομιάς. Ενθαρρύνουμε όλους τους Αμερικανούς να γιορτάσουμε αυτές τις ελευθερίες, αυτό το Σάββατο, στην 45η Εθνική Ημέρα για το Κυνήγι και το Ψάρεμα “.
 
 
Οι κυνηγοί, οι ψαράδες και οι σκοπευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεισφέρουν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα για τη διατήρηση και προστασία της άγριας ζωής  μέσω της αγοράς των αδειών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης που καταβάλλονται για τον εξοπλισμό για το κυνήγι και το ψάρεμα ακόμα και για τα πυρομαχικά , επίσης και αρκετές εισφορές σε διάφορους οργανισμούς διατήρησης. Μέσω νομοθετικών προγραμμάτων που έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να διοχετευτούν τα κεφάλαια αυτά και πάλι στη διαδικασία διατήρησης,αύξησης και προστασίας, οι κυνηγοί έχουν αποκαταστήσει τους πληθυσμούς από ελάφια, άλκεις, αντιλόπες, γαλοπούλες και πάπιες που ήταν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα πριν από έναν αιώνα για να τους φτάσουν στους απίστευτους αριθμούς ρεκόρ του σήμερα.
 
«Τεράστιες προσωπικότητες,πρωτοπόροι της διατήρησης, όπως ο  Teddy Roosevelt, ο James Audubon, και Aldo Leopold όχι μόνο λάτρεψαν την κληρονομιά των υπαίθριων δραστηριοτήτων (κυνήγι,ψάρεμα), αλλά βοήθησαν δυναμικά στην προώθηση του πασίγνωστου βορειοαμερικανικού μοντέλου διαχείρισης άγριας ζωής, ένα όραμα το οποίο εξακολουθεί να καθοδηγεί τους οργανισμούς διαχείρισης της άγριας πανίδας και σήμερα, » δήλωσε ο Ed Κάρτερ, Εκτελεστικός Διευθυντής της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας. «Μέσα από τη διατήρηση της δημόσιας γης και την ιδέα ότι όλα τα άγρια ζώα ανήκουν στο λαό γενικότερα, πάντα με βάση επιστημονικές αρχές, έχουν καθοδηγηθεί τα διάφορα προγράμματα που έχουν δημιουργήσει την υγιή και ακμάζουσα άγρια ζωή που υπάρχει σήμερα.
 
Μέσω της συνεργασίας με τους κυνηγούς και ψαράδες, οι οποίοι έχουν χρηματοδοτήσει όλα αυτά προγράμματα, είναι απολύτως σωστή αυτή η αναγνώριση από ολόκληρο το έθνος και η δημιουργία της συγκεκριμένης γιορτής  όχι μόνο για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων διαχείρισης, αλλά και για την ποιότητα της ζωής που παρέχουν» .
 
 
Μαζί με τα ομοσπονδιακά προγράμματα υποστήριξης, οι προσπάθειες διατήρησης και προστασίας της άγριας ζωής, χρηματοδοτούνται κυρίως από τα χρήματα των κυνηγών και ψαράδων (αντρών και γυναικών) χρήματα που δαπανώνται για τα τέλη αδείας τους, καθώς και των ειδικών φόρων που καταβάλουν για ορισμένους τύπους εξοπλισμού που περιλαμβάνει τα πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, και τον εξοπλισμό για το ψάρεμα .
 
Τα κονδύλια αυτά στηρίζουν τα προγράμματα διατήρησης και προστασίας,τις εξαγορές εκτάσεων για δημιουργία ή βελτίωση ενδιαιτημάτων, καθώς και την υπαίθρια αναψυχή γενικότερα  σε όλο το έθνος. Οι φετινοί επίτιμοι καλεσμένοι της  Εθνικής Ημέρας για το Κυνήγι και το Ψάρεμα είναι σημαντικές  διασημότητες του χώρου όπως ο Richard Childress διάσημος οδηγός αγώνων και άλλοι.

SVESTONOF

Επιμέλεια και απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος – http://www.tn.gov/ , https://www.nraila.org


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ