Αρχική » Grid with Sidebar » Απελευθερωθηκε η αρκουδα στον Παρακαλαμο- ΦΩΤΟ

Απελευθερωθηκε η αρκουδα στον Παρακαλαμο- ΦΩΤΟ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωση της αρκούδας, η οποία από αργά το απόγευμα της Κυριακής είχε πέσει σε δόκανο που έστησαν κάποιοι στον Παρακάλαμο.
 
Η αρκούδα, βάρους 150 κιλών περίπου, έμεινε εγκλωβισμένη όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι οποίες όμως ήταν αδύνατο να επέμβουν.
 
Τη Δευτέρα έφτασε κλιμάκιο του Αρκτούρου το οποίο αρχικά αναισθητοποίησε την αρκούδα. Στη συνέχεια την αποδέσμευσε και διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κανέναν τραυματισμό από το δόκανο.
 
Έτσι αφέθηκε και πάλι ελεύθερη στην περιοχή.
 
Γεγονός είναι ότι το άγριο ζώο είχε φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια του οικισμού, γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φέτος έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τα αγριογούρουνα.
 
Μπορεί λοιπόν οι επιστήμονες και οι οικολογικές οργανώσεις να επιχαίρουν για τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των άγριων ζώων, ακόμη και της καφέ αρκούδας, οι κάτοικοι όμως που ζουν στην ύπαιθρο, δεν παύουν να ανησυχούν και να διαμαρτύρονται καθώς τα βλέπουν να φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.
 
Πηγή : epiruspost.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ