Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ανω Σέλι

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ανω Σέλι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 21/08/22 στο Άνω Σέλι Βερμίου, στην τοποθεσία Λιονταράκια κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Βασίλη Κόνογλου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ρένα 2 χρονών, Μπάλκαν, την οποία έβγαλε ο Βασίλης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής 21/08/22 στο Άνω Σέλι Βερμίου.

Ο Βασίλης στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 08.00 αμέσως μετά το σήκωμα του λαγού, η Ρένα ήταν στην δίωξη όταν ξαφνικά άκουσα τσιρίδες και ουρλιαχτά πόνου από πολύ κοντά και αμέσως έτρεξα προς τα εκεί με την βοήθεια του GPS. Έτρεχα ουρλιάζοντας προς το στίγμα του GPS και αυτοί την τραβούσαν μακριά, συνέχισα μέχρι που τους ανάγκασα να την αφήσουν και ενώ έφτανα στο σημείο πρόλαβα και είδα σαν σκιές να φεύγουν δύο λύκοι.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ