Αρχική » Grid with Sidebar » Συνελήφθη 52χρονη με 94 σκυλιά στο σπίτι της, ανάμεσα σε νεκρά τρωκτικά

Συνελήφθη 52χρονη με 94 σκυλιά στο σπίτι της, ανάμεσα σε νεκρά τρωκτικά

by iHunt
Συνελήφθη 52χρονη με 94 σκυλιά στο σπίτι

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Συνελήφθη 52χρονη με 94 σκυλιά στο σπίτι της, ανάμεσα σε νεκρά τρωκτικά

Μια 52χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί στην οικία της, στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν 94 σκυλιά, ανάμεσα σε ακαθαρσίες, νεκρά τρωκτικά και περιττώματα.

SVESTONOF

Σύμφωνα με το GRTIMES.GR, eις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και για παραβίαση υγειονομικών κανονισμών.Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :Κτηνιατρικός Σύλλογος :Φιλοζωικές ΜΚΟ απειλούν κτηνιάτρους

Το απόγευμα της 7ης Μαρτίου, σε μονοκατοικία της κατηγορουμένης πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του τμήματος Θέρμης σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι διαβιούν τουλάχιστον 94 σκυλιά χωρίς να εξασφαλίζεται γι αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ακαθαρσίες, πλήθος αδρανών υλικών, πλαστικά δοχεία αγνωστου περιεχομένου, ξύλινες παλέτες, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα, περιττώματα κ.α.

Η 52χρονη ισχυρίζεται ότι τα ζώα είναι εμβολιασμένα και ότι τα κρατάει μέχρι να βρει τους κατάλληλους χώρους φιλοξενίας. Ακόμη επισήμανε ότι κι άλλοι άνθρωποι βοηθούν για την φροντίδα των ζώων ενώ ο δήμος δεν τοποθετεί κάδους και μέριμνα για την καθαριότητα του χώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε περιοχή της Θέρμης βρέθηκαν 94 σκυλιά, των οποίων παραβιάζονταν οι κανόνες ευζωίας, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων μία 52χρονη.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη (7/3) σε περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται οικία της 52χρονης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, διαβιούν ενενήντα τέσσερα (94) σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ