Αρχική » Grid with Sidebar » Suzuki Jimny II

Suzuki Jimny II

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των compact SUV αναμένεται να πάρει φωτιά τα επόμενα χρόνια, με την… παλιοσειρά Suzuki Jimny 2ης γενιάς, να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μάχη στη δημοφιλή αυτή κατηγορία! Τώρα εάν χαρείτε ή στεναχωρηθείτε με αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω (έτσι όπως τα γράφει το Autotriti) είναι ένα μεγάλο θέμα. Πάντως αυτά που ξέραμε για το δυνατό μικρό Jimny καλύτερα να τα ξεχασουμε. Προβλέπω να αναβαίνει κατακόρυφα η τιμή των μεταχειρισμένων Jimny. 

Με μια ματιά η δεύτερη γενιά του Suzuki Jimny είναι :

  • Λιγότερο σκληροτράχηλο, αλλά πιο εξευγενισμένο 
  • Βασισμένο στο πρωτότυπο XA Alpha της μάρκας 
  • Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2013

Εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε θα είναι το επόμενο Suzuki Jimny, το οποίο βέβαια ενδέχεται να αλλάξει την ονομασία του. Κατ’ αρχάς, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσει μια πολύ πιο μοντέρνα παρουσία και παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα είναι 5θυρο έναντι του αποκλειστικά τωρινού 3θυρου. Συνολικά, το αυτοκίνητο και από πλευράς στησίματος, θα κοιτάξει πλέον περισσότερο προς την «άσφαλτο» και λιγότερο προς το χώμα, αφού αυτή πλέον είναι η τάση σε όλη την κατηγορία των τετρακίνητων μοντέλων. Εξ ου και η επικείμενη διάθεσή του τόσο σε δικίνητη, όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή. Σχεδιαστικά, το νέο Jimny θα βασίσει την ύπαρξή του στο πρωτότυπο ΧΑ Alpha που μας έδειξε η Suzuki στην Έκθεση του Νέου Δελχί τον Ιανουάριο και το οποίο, όπως μας αποκαλύπτουν και οι κατάσκοποί μας, δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά στο μοντέλο παραγωγής.

Με νέο και πιο επιθετικό look

Η δεύτερη γενιά του Suzuki Jimny, κατ’ αρχάς, θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα φτάσει στα 4 μέτρα μήκους, αντί των 3,645 μέτρων του υπάρχοντος μοντέλου. Αυτό, θα το βοηθήσει να κερδίσει στην παρουσία του στο δρόμο, η οποία θα είναι σαφώς πιο έντονη από την τωρινή, αν και βέβαια σε αυτό θα συμβάλλει και η σχεδίασή του. Στην αποκλειστική, κατασκοπευτική μας φωτογραφία, φαίνεται ότι το επόμενο Jimny θα συνδυάσει πολύ μοντέρνες και παράλληλα επιθετικές γραμμές, ενσωματώνοντας και κάποιες πρακτικές από Crossover μοντέλα (π.χ. τα μικρά σε ύψος πλαϊνά παράθυρα). Στο εμπρόσθιο τμήμα του, η νέα χρωμιωμένη μάσκα της Suzuki μαζί με τα μακρόστενα φωτιστικά και την ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, θα συμβάλλουν και αυτά στο συνολικό δυναμισμό. Εντύπωση προκαλούν βέβαια, οι τετραγωνισμένοι προβολείς ομίχλης LED, που κλέβουν την πρώτη ματιά του εξωτερικού παρατηρητή…

 
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ