Αρχική » Grid with Sidebar » Μάχη λύκων μέχρι θανάτου…VIDEO

Μάχη λύκων μέχρι θανάτου…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά από δύο ημέρες παρατήρησης στο Εθνικό Πάρκο Abruzzo της Ιταλίας, ο φωτογράφος και οδηγός βουνού Pietro Santucci έγινε μάρτυρας μιας πολύ σπάνιας σκηνής και κατάφερε να την κινηματογραφήσει. Δυο περιπλανώμενοι λύκοι μπήκαν στην επικράτεια μιας αγέλης 7 τουλάχιστον ατόμων και για έναν από αυτούς τελείωσε πολύ άσχημα.

SVESTONOF

«Βρισκόμαστε στην εποχή του ζευγαρώματος, οι κοινωνικές εντάσεις εντείνονται σημαντικά καθώς αμφισβητείται η ιεραρχική θέση του κάθε ατόμου – εξηγεί ο φωτογράφος – η νευρικότητα εκτοξεύεται στα ύψη και δεν υπάρχει ανοχή σε ξένα άτομα που δεν ανήκουν στη δική τους αγέλη. Σε αυτές τις συνθήκες ο εισβολέας μπορεί να δεχθεί βίαιη επίθεση και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και να σκοτωθεί. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται συνήθως τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο αλλά και Φεβρουάριο και Μάρτιο και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το αρπακτικό.

Αν και οι μάχες μεταξύ λύκων είναι σπάνιες, η διασπορά οδηγεί αυτά τα ζώα να διασχίσουν πολλές περιοχές υπό τον έλεγχο άλλων αγελων. Οι λύκοι μπορούν στη συνέχεια να περιπλανηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν εγκατασταθούν σε μια «ελεύθερη» περιοχή.

Οποιοδήποτε που θα δει το βίντεο της επίθεσης θα πει με σιγουριά ότι ο συγκεκριμένος λύκος ήταν 100% τελειωμένος και αν δεν πέθαινε μέσα στις επόμενες ώρες, τότε σίγουρα θα πέθαινε τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Pietro Santucci ο συγκεκριμένος μαύρος λύκος είναι καλά αφού τον είδε ο ίδιος ξανά μετά από μερικές ημέρες να ξαναγυρνά στην ίδια περιοχή και πάλι να τον κυνηγάει το μεγάλο αρσενικό της αγέλης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ