Αρχική » Grid with Sidebar » Επέλαση λύκων σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας με ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο

Επέλαση λύκων σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας με ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο τριών κοινοτήτων, δυο εξ αυτών στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, προκάλεσε η επέλαση λύκων το βράδυ της Κυριακής.

SVESTONOF

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Krini Live» δυο λύκοι κατάφεραν να εισέλθουν χθες βράδυ σε κτηνοτροφική εγκατάσταση στην κοινότητα Φανερωμένης, κατασπαράσσοντας πρόβατα και προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον κτηνοτρόφο.

Η επιδρομή των λύκων δεν σταμάτησε εκεί. Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονική περίοδο και στην κοινότητα της Νομής, με την δίοδο των λύκων σε κτηνοτροφική εγκατάσταση. Τα σκυλιά που βρισκόταν πέριξ της εγκατάστασης απώθησαν τους λύκους με τους ίδιους να συνεχίζουν την επέλαση στην όμορη κοινότητα του Πεδινού της Δημοτικής Ενότητας Σελάννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση των λύκων έγινε αντιληπτή προ δεκαπενθημέρου σε κοινότητες του Δήμου Παλαμά. Μάλιστα τότε κτηνοτρόφος αντελήφθη την παρουσία λύκου εντός της σταβλικής εγκατάστασης που διατηρεί. Ο κτηνοτρόφος κατάφερε να απωθήσει το λύκο, ο οποίος είχε επιτεθεί σε ζώα.

Το νέο περιστατικό που σημειώθηκε χθες έρχεται να θορυβήσει τους κτηνοτρόφους, καθώς οι λύκοι πλέον εισέρχονται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές για την αναζήτηση τροφής, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα κοπάδια τους.

Πηγή :https://krinilive.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ