Αρχική » Grid with Sidebar » Ακόμη ένα λαγόσκυλο νεκρό από τη μανία των λύκων στη Φλώρινα

Ακόμη ένα λαγόσκυλο νεκρό από τη μανία των λύκων στη Φλώρινα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 14/12/22 μεταξύ Λεπτοκαρυάς και Φλάμπουρο Φλώρινας, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Σταύρο Στεφανίδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 2 χρονών, γκέκας με τρίχρωμο ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Σταύρος για κυνήγι λαγού το πρωινό της Τετάρτης 14/12/22 στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Ο Σταύρος στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 και τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα την Λίζα να γαυγίζει, σταμάτησε και την έβλεπα στο GPS ως ακίνητη στα 300 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 2 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Έβαλα τις φωνές και άρχισα να ρίχνω στον αέρα, ενώ ακολουθούσα τρέχοντας το στίγμα του Gps. Έκανα γύρω στα 5 λεπτά να φτάσω, να εντοπίσω το σημείο και να βρω την σκύλα μου νεκρή, πνιγμένη και με σπασμένη την μέση στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία, ενώ από απόσταση πρόλαβα να δω και τον λύκο να απομακρύνεται. Λύκοι υπήρχανε πάντα στην περιοχή μας αλλά δεν πειράζανε τα σκυλιά. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπλωθεί πολύ και έχουν αρχίσει να τρώνε και σκυλιά, χαθήκανε με τον ίδιο τρόπο και άλλα 12 κυνηγόσκυλα εδώ στη ευρύτερη περιοχή, πρέπει κάτι να κάνουμε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ζητάμε την βοήθεια και την παρέμβαση της πολιτείας.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ