Αρχική » Grid with Sidebar » Με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια είναι αντιμέτωπος ο λαθροθήρας που εμβόλισε αυτοκίνητο της θηροφυλακής

Με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια είναι αντιμέτωπος ο λαθροθήρας που εμβόλισε αυτοκίνητο της θηροφυλακής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ΕΥΡΩ κινδυνεύει ο λαθροθήρας που εμβόλισε εχθές στην Εύβοια το όχημα ενός θηροφύλακας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος. (Διαβάστε ΕΔΩ πως έγινε η σύλληψη του λαθροθήρα)

SVESTONOF

Εάν πιστεύετε ότι ο λόγος που είναι αντιμέτωπος ο λαθροθήρας με τόσο μεγάλες ποινές είναι το γεγονός ότι κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των θηροφυλάκων κάνετε λάθος.

Ο λόγος είναι ο θάνατος από θερμοπληξία ενός από τους πέντε σκύλους που είχε στοιβάξει στο πορτ μπαγκαζ του ιχ αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Όταν οι θηροφύλακες άνοιξαν το πόρτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου βρήκαν μέσα πέντε κυνηγετικά σκυλιά το ένα πάνω στο άλλο και ενώ η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη από 30 βαθμούς κελσίου. Το ένα σκυλί βγήκε νεκρό ενώ τα άλλα βγήκαν σε κακό χάλι.

Τα σκυλιά με απόφαση του εισαγγελέα μεταφέρθηκαν σε μια φιλοζωική οργάνωση και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο κυνοκομείο του Δήμου Χαλκίδας. Για το νεκρό σκυλί ο εισαγγελέας ζήτησε να εξακριβωθούν από κτηνίατρο τα αίτια του θανάτου ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κακοποίηση και θάνατος ενός σκύλου μπορούν να επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια και πρόστιμο έως 50.000. Όλα θα εξαρτηθούν εάν η πράξη του λαθροθήρα χαρακτηριστεί ως κακούργημα.

Ο δράστης ακόμη αναζητείται.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ