Αρχική » Grid with Sidebar » Σοκαριστικό video από επίθεση λύκου στο Κροκύλειο Φωκίδας…VIDEO

Σοκαριστικό video από επίθεση λύκου στο Κροκύλειο Φωκίδας…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το παρακάτω κυριολεκτικά ανατριχιαστικό περιστατικό, βγαλμένο λες από κάποια φρικιαστική ταινία τρόμου συνέβη την Δευτέρα 19/04/21 στο βουνό Ξεροβούνι, στις πλαγιές του οποίου βρίσκεται το χωριό Κροκύλειο, στην Φθιώτιδα στις 12.15 το μεσημέρι, αποκαλύπτοντας μια ιδιαίτερα σκοτεινή πλευρά των λύκων, μια πλευρά που ο πολύς κόσμος αγνοεί μιας και οι “λυκο-ειδικοί” χρόνια τώρα εντέχνως φροντίζουν να αποκρύπτουν !

SVESTONOF

Ο ‎Γιώργης Αυγερόπουλος διατηρεί μια μικρή μονάδα εκτροφής βοοειδών ελευθέρας βοσκής στο Κροκύλειο Φωκίδας, τον χειμώνα έχει τα ζώα του χαμηλά, γύρω από το χωριό, ενώ το βράδι τα μαζεύει μέσα στον στάβλο και από τον Μάιο, μόλις μπει η άνοιξη δηλαδή τα ανεβάζει στο βουνό. Επίσης έχει ένα μικρό κοπάδι από αμνοερίφια τα οποία μετά την βοσκή επίσης μαντρώνει στο στάβλο.

Την Δευτέρα 19/04/21 λοιπόν ήταν στο βουνό με το κοπάδι του, όταν κατά τις 12.15 το μεσημέρι άκουσε αρκετά παραπάνω από το σημείο που βρισκόταν άγρια γαβγίσματα από τα τσοπανόσκυλα του. Έντρομος άρχισε να τρέχει ανηφορίζοντας το βουνό, του πήρε περίπου 15′ να φτάσει εκεί λόγω του δύσβατου της περιοχής για να εντοπίσει τελικά το άτυχο νεαρό ζώο κυριολεκτικά μισοφαγωμένο και μέσα στα αίματα, ωστόσο ολοζώντανο, με ορθάνοιχτα τα μάτια του να τον κοιτάζει τρομοκρατημένο ζητώντας του σωτηρία !

Χρόνια τώρα οι “λυκο-ειδικοί”, “επιμορφώνουν” το ευρύ κοινό σχετικά με την αστραπιαία θανάτωση των θηραμάτων του λύκου, την περίφημη θανάτωση με δάγκωμα στην περιοχή του λαιμού, αποκόπτοντας νευρώνες και την καρωτιδική αρτηρία οπότε το θήραμα πεθαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό.

Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια που αποσκοπεί προφανώς να μην αμαυρωθεί το image του ανώτερου θηρευτή, να μην χαλάσει η εικόνα του αρπακτικού που σκοτώνει ακαριαία, προξενώντας όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο στο θύμα του, να μην μάθει ο κόσμος πως η παραπάνω γρήγορη τακτική δεν εφαρμόζεται πάντα και εξαρτάται από τις συνθήκες της επίθεσης. Δηλαδή αν ο λύκος έχει χρόνο και δεν υπάρχουν σκυλιά να τον κυνηγήσουν θα πνίξει πρώτα το θύμα του αν πρόκειται για μικρό και μεσαίου μεγέθους ζώο, ( ενώ σε μεγαλύτερα ζώα όπως είναι μια αγελάδα ή ένα ξεπεταγμένο μοσχάρι οι λύκοι συνήθως στοχεύουν στα μαλακά τμήματα της περιοχής του περινέου, προκαλώντας μαζική απώλεια αίματος. Τέτοια δαγκώματα μπορεί να προκαλέσουν πληγές 10-15 εκατοστών σε μήκος και, τρία από αυτά είναι συνήθως αρκετά για να ρίξουν κάτω ένα υγιές μεγάλο ελάφι) , και έπειτα θα αρχίσει να τρώει. Ωστόσο σε μη ιδανικές συνθήκες σκίζει κατευθείαν την σάρκα και τρέφεται από το θύμα του ενώ είναι ακόμα ολοζώντανο !!!

Ο Γιώργης μας λέει : ” Το βουνό έχει υψόμετρο 840 μέτρα και πρόκειται για ιδιαίτερα δύσβατο τόπο, δίπλα σου να περάσει δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Το πρόβατο το βούτηξε στα πυκνά, το τράβηξε μέσα στο ρέμα και επειδή του την χάλασαν τα σκυλιά το καθήλωσε και άρχισε να το τρώει ζωντανό, χωρίς να το πνίξει. Μετά από 2 μέρες μου έφαγε μια κατσίκα που γέννησε έξω στην βοσκή και μέχρι να γυρίσω να την πάρω το απόγευμα βρήκα τα κομμάτια που φαίνονται στην φωτογραφία, εννοείται ότι έφαγε και το νεογέννητο κατσικάκι. Πριν ένα μήνα περίπου με διαφορά 10 ημερών μου έφαγαν 2 μοσχάρια. Όλες οι ζημιές γίνονται μέρα στην βοσκή, την νύχτα όλα είναι μέσα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, όλη η ορεινή Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία. Εδώ σέ εμάς πριν 2 χρόνια μου φάγανε ένα σκύλο στο κυνήγι. Πιο πάνω από εμάς στην Αρτοτίνα τους έχουν σακατέψει τα σκυλιά, δεν τολμάνε να λύσουν σκύλο οι άνθρωποι !!! Πολύ συχνά επίσης βρίσκουμε αγριογούρουνα φαγωμένα τα οποία ήταν ετοιμόγεννα, έχουν βρεθεί μέσα σέ 5 μέρες 3 γουρούνια φαγωμένα εκ των όποιον τα δυο ήταν έγκυος και τριγύρω υπήρχαν μικρά κομματιασμένα !!!

Στην ερώτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις ο Γιώργης είπε : ” Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ θεωρώ ότι είναι ένας οργανισμός που υπάρχει μόνο και μόνο για να παιδεύει τον Έλληνα γεωργό και κτηνοτρόφο !! Ο τρόπος με τον οποίο αποζημιώνουν είναι απαράδεκτος!! Πριν 2 χρόνια όταν είχα πάλι ζημιά από τον λύκο, ήρθε ο υπάλληλος του Ελγά να δει το σκοτωμένο μοσχάρι και η απάντηση που πήρα ήταν ως εξής. Για να πάρω αποζημίωση έπρεπε ο λύκος να μου φάει 2 μοσχάρια μαζί και όχι ένα μόνο !!! Εάν το κράτος δεν πάρει ριζικές αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο μπορούμε να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο (βουνό) κτηνοτρόφοι, λύκοι και προστάτες των λύκων η ορεινή κτηνοτροφία θα σβήσει !!!

Αυτά τα άσχημα συμβαίνουν παντού σε όλη την επαρχία, πολύ μακριά ωστόσο από το κέντρο αποφάσεων των Αθηνών ώστε να ακουστούν οι κραυγές απόγνωσης των βασικών χρηστών της υπαίθρου, των κτηνοτρόφων και των κυνηγών που καλούνται να επωμιστούν ολομόναχοι το δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο μιας παράλογης δήθεν περιβαλλοντικής πολιτικής στο όνομα της οποίας η πολιτεία απαιτεί και επιβάλλει το παλιό γνωμικό ” και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” που στην περίπτωση μας μεταφράζεται σε τζάμπα οικολογική φιγούρα. Δηλαδή από την μια θεωρούμε τον λύκο “σπάνιο” και “υπό εξαφάνιση είδος” ( και ας μην υπάρχουν έγκυρες, αντικειμενικές και αξιόπιστες κρατικές μελέτες που να το αποδεικνύουν, ενώ ταυτόχρονα η “σπανιότητα” του εξαπλώνεται μέχρι και την Νέα Ερυθραία Αττικής ), οπότε τον εντάσσουμε στα απολύτως προστατευόμενα είδη και παραμένει εκεί εις τον αιώνα των αιώνων και από την άλλη δεν πληρώνουμε μια για τις ζημιές που προκαλεί ο υποτιθέμενος σπάνιος προστατευόμενος μας .

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Δείτε το video….

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ