Αρχική » Grid with Sidebar » Σύλληψη λαθραλιέων από την θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

Σύλληψη λαθραλιέων από την θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και ώρα 06,40 Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ αξιοποιώντας καταγγελία φίλου του συλλόγου Ioannina Fishing Club και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση αντελήφθησαν στον παραπόταμο Γυφτοπόταμο του Καλαμά στη Χαραυγή Λίστας ημεδαπό ο οποίος αλίευε παράνομα με την χρήση αυτοσχέδιας κατασκευής παγίδευσης ψαριών (σουλπί) .
 
Τα παράνομα μέσα και αλιέυματα κατασχέθηκαν, η ιδιοκατασκευή καταστράφηκε ενώ παράλληά ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.
 
Το Δ.Σ.του Συλλόγου Ioannina Fishing Club αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ για την πολύτιμη συνδρομή τους στις προσπάθειές μας γιά την πάταξη της λαθραλιείας .
 
 
Επίσης ευχαριστεί θερμά τον προϊστάμενό τους κ.Παπαγρηγορίου ο οποίος υπεσχέθη εντατικοποίηση των ελέγχων σε λίμνες και ποτάμια ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές που μέχρι σήμερα αποτελούσαν το άβατο παρανόμων.
 
Ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους “αιθεροβάμονες” του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για κατάργηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ή την μετατροπή της σε δημόσια υπηρεσία που θα σημάνουν την καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. 
 
 
Αντί δε να καταφεύγουν σε μεγαλόπνοες πλην όμως ανεφάρμοστες εξαγγελίες γιά την ίδρυση Αστυνομίας Περιβάλλοντος, ας μεριμνήσουν τουλάχιστον να στελεχώσουν  τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες των κατά τόπους Δασαρχείων και να θεσμικά το έργο των φυλάκων των Φορέων Διαχείρισης οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στην φύλαξη των βιοτόπων.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ