Αρχική » Grid with Sidebar » Στα οπλα…οι κυνηγοι στην Τριπολη

Στα οπλα…οι κυνηγοι στην Τριπολη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Κυριολεκτικά φωτιά πήρε από χθες βράδυ η σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης στο Facebook μετά την διαβούλευση που έγινε στην Περιφέρεια και όπου διεφάνη και από την τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Ρουμελιώτη ότι οι κυνηγοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν να σταματήσει το κυνήγι στο Μαίναλο. Και αυτό γιατί στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος δεν προβλέπονται με σαφήνεια οι περιοχές κυνηγιού και αφήνεται ο ορισμός του στο φορέα διαχείρισης, που προς το παρόν προτείνεται πάλι μέσω του Προεδρικού Διατάγματος να είναι το Δασαρχείο.

Οι κυνηγοί είναι ενωμένοι και αντιδρούν ενώ υπάρχουν και γειτονικοί σύλλογοι όπως αυτός του Άργους που συμπαραστέκεται στο Σύλλογο της Τρίπολης και δηλώνει αλληλέγγυος.

Υπάρχουν δυο-τρια σημεία που πρέπει να επισημανθούν για αυτά που γράφτηκαν στην σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης στο Facebook χθες το βράδυ.

  1. Στην δημόσια διαβούλευση, η οποία ήταν ενεργή στο διαδίκτυο από τις 30/11/2012, δεν υπάρχει καμιά θέση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης όπως δεν υπάρχει και καμία πρόσκληση στα μέλη του συλλόγου να μπουν και να εκφράσουν την άποψη τους ελεύθερα και ωραία. Μάλλον δεν το είχαν πάρει χαμπάρι ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Πάντως ο ορειβατικός σύλλογος Τρίπολης ήταν παρών με τις θέσεις του. 
  2. Στο Facebook ο κύριος ο οποίος έγραφε για λογαριασμό του συλλόγου καλούσε τον κόσμο στα όπλα και χρησιμοποιούσε εκφράσεις που δεν ταιριάζουν σε κυνηγούς. Γιατί το κυνήγι πάνω από όλα προάγει αξίες, τις οποίες προφανώς αγνοεί ο κύριος.  Και αναρωτιέμαι :“Ταιριάζουν τέτοιες συμπεριφορές στους κυνηγούς; Τι είμαστε αντάρτες και για ότι δεν μας αρέσει παίρνουμε τα όπλα μας και βγαίνουμε στο δρόμο και απειλούμε τον κόσμο; Ταιριάζουν τέτοιου είδους εκφράσεις στη σελίδα ενός κυνηγετικού συλλόγου; Αυτό είναι το παράδειγμα του πρέπει να δώσει στα μέλη του ο σύλλογος και ιδιαίτερα στους νεαρούς κυνηγούς; 
  3. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και μέσα από την σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης υπενθυμίζεται στους τοπικούς άρχοντες πόσες ψήφους πήραν στις εκλογές από τους κυνηγούς. Δηλαδή τους ενημερώνει ότι θα σταματήσει το πολιτικό αλισβερίσι εάν γίνει το αιολικό πάρκο. Δεν θα αλλάξουμε ποτέ….
  4. Το κυνήγι δεν απαγορεύεται πουθενά με τη δημιουργία του πάρκου και εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι ήδη καταφύγιο. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στον φορέα διαχείρισης (που φαίνεται να παραμένει το δασαρχείο) να δημιουργήσει απαγορεύσεις όπου το κρίνει σκόπιμο. Εδώ θέλει ψυχραιμία και διαπραγμάτευση για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές. Με απειλές και τσαμπουκάδες το χάσαμε το τρένο. Πρέπει να παλέψουμε, να διαπραγματευτούμε, να διαδηλώσουμε αν χρειαστεί αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με τρόπο που ταιριάζει στους κυνηγούς και στις αξίες που προάγει το κυνήγι.
O iHunter
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ