Αρχική » Grid with Sidebar » Προγραµµα προστασιας αγριας πανιδας

Προγραµµα προστασιας αγριας πανιδας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, θα  χρηµατοδοτήσει και την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο την υλοποίηση προγράµµατος για  την προστασία της άγριας πανίδας. Στόχος του προγράµµατος το οποίο θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του πίνακα  διανοµής της παρούσας, είναι η άσκηση ελέγχων και η συστηµατική παρακολούθηση της κυνηγητικής δραστηριότητας σε προκαθορισµένες περιοχές της Χώρας λόγω του προστατευτικού καθεστώτος που ισχύει σε αυτές (υγρότοποι και προστατευόµενες περιοχές) ώστε να περιοριστούν και να ελεγχθούν τα φαινόµενα λαθροθηρίας. 
Το χρονικό διάστηµα που θα υλοποιηθεί το πρόγραµµα είναι από τον τρέχοντα  µήνα µέχρι το τέλος του έτους 2013 και θα ακολουθήσει όµοια εγκριτική για το έτος 2014. 
 
Προτεραιότητα για την ένταξη στο ειδικό πρόγραµµα έχουν οι περιοχές που προστατεύονται µε βάση τα ειδικά καθεστώτα (πρόκειται για Εθνικά Υγροτοπικά Πάρκα που ταυτόχρονα είναι και υγροτόποΙ Ραµσάρ και ΖΕΠ) και οι 16 αντίστοιχες δασικές Υπηρεσίες, όπως εµφαίνονται στο πίνακα που ακολουθεί. 
 

SVESTONOF

Οι ανωτέρω υπηρεσίες για το χρονικό διάστηµα που προαναφέρθηκε θα συγκροτήσουν συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης δασικών υπαλλήλων τις απογευµατινές ηµέρες των εργασίµων ηµερών, συµπεριλαµβανοµένου και του Σαββάτου, καθώς και των Κυριακών και εξαιρέσιµων ηµερών .
 
Οι ώρες που θα διατεθούν σε κάθε υπηρεσία για το χρονικό διάστηµα υλοποίησης του προγράµµατος(3 µήνες) , αντιστοιχούν στην απογευµατινή υπερωριακή εργασία έξι (6) υπαλλήλων/ µήνα (20 ώρες ανά υπάλληλο και συνολικά 360 ώρες ανά υπηρεσία) καθώς και την εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες (16 ώρες ανά υπάλληλο/µήνα και συνολικά 288 ώρες ανά υπηρεσία). Οι ανωτέρω θα χωριστούν σε δύο ή περισσότερα συνεργεία, τα οποία θα εργάζονται προγραµµατισµένα τις µισές ηµέρες του µήνα, σύµφωνα µε τις απαιτήσεις των ελέγχων και τα προγράµµατα των δασικών υπηρεσιών και σε συντονισµό µε τα αντίστοιχα προγράµµατα των ιδιωτικών φυλάκων θήρας.

Από το πρόγραµµα θα καλυφθούν και δαπάνες προµήθειας καυσίµων µέχρι ύψους 600 ευρώ /Υπηρεσία/µήνα καθώς και οι δαπάνες για τις εκτός έδρας µετακινήσεις– διανυκτερεύσεις για τον έλεγχο των ίδιων δραστηριοτήτων, τις νυχτερινές ώρες (10 ηµέρες ανά µήνα /Υπηρεσία για τρείς (3) υπαλλήλους) µέχρι ύψους 4.500 €/ υπηρεσία για το διάστηµα των τριών µηνών.

Η δαπάνη που θα προκύψει από την υλοποίηση του προγράµµατος, όπως αναλύεται στο συνηµµένο πίνακα θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισµού εξόδων του Πράσινου Ταµείου, σύµφωνα µε τη σχετική απόφαση του διοικητικού του συµβουλίου . Η πληρωµή των δαπανών θα γίνει από τα Περιφερειακά Ταµεία Ανάπτυξης (Π.Τ.Α) στα οποία θα υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την κείµενη νοµοθεσία.
 
Οι Προϊστάµενοι των ∆ασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση και παρακολούθηση της εφαρµογής του προγράµµατος και την ρύθµιση της υπηρεσίας και των προβλεπόµενων συνεργείων επιφυλακής των δασικών υπαλλήλων. Τα σχετικά προγράµµατα θα κοινοποιηθούν και στη ∆/νση Αισθητικών ∆ασών, ∆ρυµών και Θήρας.
 
Επιπροσθέτως σας ενηµερώνουµε ότι σύµφωνα µε τις διατάξεις του αρθ.45, παρ.1 του ν. 4071/12 «Ρυθµίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωµένη διοίκηση-Ενσωµάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» (ΦΕΚ 85/Α΄/11-4-2012), όπως αυτός ψηφίστηκε από την Βουλή και τροποποιεί την παράγραφο 2 του άρθρου 20 του ν. 4024/2011 (Α΄/226), η οποιαδήποτε απόφαση σχετικά µε την υπερωριακή εργασία του προσωπικού ισχύει από την ηµεροµηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ και µετά και δεν έχει αναδροµική ισχύ. Συνεπώς, το πρόγραµµα θα αρχίσει να υλοποιείται µετά τη δηµοσίευση της προβλεπόµενης για την υπερωριακή απασχόληση, κατά τα
ανωτέρω, εγκριτικής Απόφασης του Αν.Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής .

Παρακαλούµε για τις ενέργειές σας προς τις υποκείµενες οργανικές µονάδες για την άµεση υλοποίηση του προγράµµατος προστασίας της άγριας πανίδας.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ