Αρχική » Grid with Sidebar » Περδικόσκυλο θύμα λύκου στο Μιτσικέλι

Περδικόσκυλο θύμα λύκου στο Μιτσικέλι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Άλλο ένα κυνηγόσκυλο βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας θύμα των λύκων την Τετάρτη 26/10/16 λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννινα σε κυνήγι πέρδικας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την νεαρή Άλμα 3.5 χρονών,σκύλα πόιντερ του συνάδελφου Αλέξανδρου Τζάου, ο οποίος πήγε απογευματινό για πέρδικες στο Μιτσικέλι και κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του κυνηγιού, είδε τουλάχιστον 4 με 5 λύκους να κυνηγάνε την Άλμα, 80 μέτρα μακρυά του μέσα στα κέδρα, την έφτασαν στα 400 μέτρα και εκεί την έπιασαν και μέχρι να φτάσει στο σημείο με το gps την είχαν κατασπαράξει. Επίσης το ίδιο διάστημα συνέβη άλλο ένα περιστατικό με θύματα ΔΥΟ γουρουνόσκυλα στην περιοχή Πωγωνίου, μεταξύ Γεροπλάτανου και Βασιλικού. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, οι επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα  γίνονται πλέον εκτός από τα ντυμένα και σε αλπικές αλλά και υποαλπικές ζώνες,από Βοιωτία και επάνω σχεδόν σε όλη την χώρα πλέον !!!
 
Όπως πάει η κατάσταση θα βγάζουμε τα σκυλιά μόνο στην αυλή μας ή δεμένα γιατί οι επιθέσεις γίνονται με απίστευτο θράσος σε μερικές δεκάδες μέτρα  από τους κυνηγούς,πράγμα που σημαίνει ότι οι λύκοι ή τα υβρίδια λύκων ( αυτό περί υβριδίων,μπασταρδοποίηση δηλαδή με αγριόσκυλα το έχει παραδεχτεί και μια από τις ΜΚΟ του χώρου έπειτα από σχετικές μελέτες ) έχουν χάσει τον αρχέγονο φόβο προς τον άνθρωπο ή στην περίπτωση των υβριδίων δεν τον διαθέτουν καθόλου !!! Με τα αγριογούρουνα (καθαρόαιμα και μη) να έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει όλη την χώρα και τα ζαρκάδια να σημειώνουν θεαματική πληθυσμιακή αύξηση,τόση που να κυκλοφορούν σε κοπάδια των 10 ζώων,είναι αδιανόητο να μιλάνε οι αυτοαποκαλούμενοι οικολόγοι – αντικυνηγοί και λοιποί άσχετοι ψευτοφιλόζωοι του καναπέ  για έλλειψη τροφής !!!
 
Όλα τα Δασαρχεία της χώρας, τακτικότατα  μας υπενθυμίζουν με εγκυκλίους τις υποχρεώσεις μας, σχετικά με τα κυνηγόσκυλα, τσιπάρισμα, εμβόλια, ευζωία στα κουτιά μεταφοράς κ.τ.λ Άραγε τα ίδια Δασαρχεία δεν θα έπρεπε να εκδώσουν εγκυκλίους για το σωστό και νόμιμο τρόπο αντιμετώπισης των επιθέσεων λύκων προς τα κυνηγόσκυλα ? 
 
Εάν η Πολιτεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της αναλάμβανε τις ευθύνες της και φρόντιζε για τη ρύθμιση του πληθυσμού των λύκων στη βόρεια του 39ου Παραλλήλου Ελλάδα, ο συγκεκριμένος συνάδελφος από τα Γιάννινα αλλά και πάρα πολλοί συντοπίτες του δεν θα είχαν υποστεί τον οδυνηρό αφανισμό των σκυλιών τους από τους λύκους. Ούτε ο άλλος συνάδελφος από το Γομάτι της Χαλκιδικής, ούτε ο άλλος από την Κοζάνη, ούτε ο άλλος από την Καστοριά και ο θλιβερός ματωμένος κατάλογος δυστυχώς δεν έχει τέλος !!! 
 
Η δική μας η Κ.Σ.Ε που ακριβώς αρμενίζει ? Είναι ενήμερη για το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?  (γιατί παίζει  και να μην έχει ιδέα μιας και ο πρόεδρος μας δεν τα πάει και πολύ καλά με την τεχνολογία αφού δείχνει να έχει ξεμείνει στην εποχή των ταχυδρομικών περιστεριών όσον αφορά την ενημέρωση και την επικοινωνία.)
 
 
Το πόιντερ που έπεσε θύμα του λύκου στο Μιτσικέλι
 
Νομίζω πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα λάμβαναν μέτρα όπως σοβαρή καταμέτρηση πληθυσμού των λύκων από αξιόπιστο κρατικό φορέα και όχι από ΜΚΟ, ώστε να τελείωνε αυτό το παραμύθι περί ” σπανίων ειδών υπό εξαφάνιση”, έλεγχος πληθυσμών, αιχμαλωσία ζώων που έχουν τέτοιες συμπεριφορές και άλλα μέτρα που θα διόρθωναν το πρόβλημα.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα γιατί η κατάσταση με τις επιθέσεις των λύκων ειδικά σε κυνηγόσκυλα δεν πάει άλλο και σιγά σιγά ο κόσμος βλέποντας την οκνηρία και την αδιαφορία από πλευράς πολιτείας προσπαθεί με δικές του μεθόδους που θεωρώ ότι είναι λάθος να λύσει το πρόβλημα με ότι αυτό συνεπάγεται !!!
 
Επιτέλους ας δοθούν κάποτε απαντήσεις και λύσεις από το αρμόδιο υπουργείο σε αυτό το καυτό θέμα και όχι να αναλώνονται με το αν θα κυνηγήσουμε η όχι κάθε χρόνο !!!
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ