Αρχική » Grid with Sidebar » Παπαδοδημας για λαθροθηρια: Εχουν κατατεθει 200 χιλιαδες μηνυσεις

Παπαδοδημας για λαθροθηρια: Εχουν κατατεθει 200 χιλιαδες μηνυσεις

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στη Ζάκυνθο ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Νίκος Παπαδόδημας με αφορμή την ημερίδα που οργάνωσε η Ορνιθολογική Εταιρεία για την εαρινή μετανάστευση των τρυγονιών και την λαθροθηρία.

SVESTONOF

Ο κ. Παπαδόδημας είναι Α’ Αντιπρόεδρος στην Ένωση Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης και είχε την ευκαιρία να συναντήσει μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου στα γραφεία του στην οδό Ευγενίδου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον –Ε- ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει ένα εκατομμύρια έλεγχοι από τους θηροφύλακες στους κυνηγούς ενώ έχουν κατατεθεί 200 χλιάδες μηνύσεις.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που βάζει η Ορνιθολογική ο κ.Παπαδόδημας είπε: ««Εκ μέρους της ορνιθολογικής εταιρείας δίνεται έκταση που είναι από υπερβολική μέχρι εξοργιστική για τη λαθροθηρία και γι’ αυτό οι κυνηγοί καταθέτουν τα δικά τους στοιχεία. Η όποια λαθροθηρία υπάρχει πρέπει να καταπολεμηθεί αλλά οι Κυνηγετικές οργανώσεις τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ένα μοναδικό επίτευγμα , δηλαδή διαθέτουν θηροφύλακες που πληρώνονται αποκλειστικά από τις κυνηγετικές οργανώσεις και από την τσέπη των κυνηγών.

Οι θηροφύλακες έχουν έργο την πάταξη της λαθροθηρίας και όλοι οι άλλοι που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος συνήθως λαμβάνουν οικονομικές ενισχύσεις από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς δεν έχουμε οικονομικές ενισχύσεις και τα βάζουμε από την τσέπη μας. Αν κάποιος μας ρωτήσει γιατί ξοδεύουμε αυτά τα χρήματα, η απάντηση είναι απλή: για μας η πάταξη της λαθροθηρίας είναι προϋπόθεση ύπαρξης του κυνηγιού.

Η φροντίδα μας για το περιβάλλον, είναι η προϋπόθεση για να υπάρξει θήραμα. Χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει θήραμα κι άρα δεν υπάρχει αντικείμενο για το κυνήγι. Γι’ αυτό λοιπόν στην πράξη και με έργα εμείς κάνουμε αυτή την τεράστια προσπάθεια».

Τέλος ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει ένα εκατομμύρια έλεγχοι σε κυνηγούς και κατά μέσο όρο 100 χιλιάδες το χρόνο. Αυτά τα στοιχεία είναι εγγεγραμμένα στις Δασικές υπηρεσίες. Επίσης έχουν κατατεθεί 200 χιλιάδες μηνύσεις από υποθέσεις πατρανομιών που έχουν εντοπιστεί».

Πηγή : ermisnews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ