Αρχική » Grid with Sidebar » Οι λανθασμένοι χειρισμοί του ΔΣ φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ΚΣ Τρίπολης

Οι λανθασμένοι χειρισμοί του ΔΣ φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ΚΣ Τρίπολης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι λανθασμένοι χειρισμοί του ΔΣ του ΚΣ Τρίπολης έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση τον ιστορικό Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης. Οι χειρσμοί του Προέδρου του συλλόγου και αντιπερειφεριάρχη κ. Γιώργου Ρουμελιώτη οδηγούν το σύλλογο σε μονοπάτια επικίνδυνα. Με επιστολή που έστειλε η Διοικούσα Επιτροπή της Γ’ ΚΟΠ στο Δασαρχείο Τρίπολης, επισημαίνει τα προβλήματα και ζητάει να πράξει τα δέοντα. Διαβάστε την επιστολή :

SVESTONOF

 

Προς: Δασαρχείο Τρίπολης
Κοιν.:  1. Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών
    Υποθέσεων της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.
2. Δ/νση Συντονισμού &Επιθεώρησης
    Δασών  της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.
                                                                                    3. Δ/νση Δασών Αρκαδίας
                                                                                    4. Κ.Σ.Ε.
                                                                                    5. Κ.Σ. Τρίπολης
 
Θέμα: «Απολογισμός 2016 – Προϋπολογισμός 2017» Κ.Σ. Τρίπολης
 
Σχετ.: 69575/04-04-2018 έγγραφό σας
 
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι ως Προσωρινή Διαχειριστική και Διοικητική Επιτροπή της Γ΄ Κ.Ο.Π. και μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από έγγραφη καταγγελία του κου Γκούβα Θεόδωρου την οποία σας είχαμε κοινοποιήσει, έχουμε ήδη αποστείλει έγγραφο στον Κ.Σ. Τρίπολης προκειμένου να προβούμε σε οικονομικό έλεγχο έτους 2017 όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. 2(ι) του καταστατικού της Ομοσπονδίας.
 
Για τον απολογισμό που μας αποστείλατε και την τροποποίηση αυτού για το έτος 2016 σας γνωρίζουμε ότι ήταν αρμοδιότητα του προηγούμενου Δ.Σ. να προβεί στον σχετικό έλεγχο και δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν το έπραξε, παρότι είχε αποστείλει σχετική επιστολή (493/08-05-2017, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί) στον Κ.Σ. Τρίπολης που ζητούσε να οριστεί από κοινού ημερομηνία ελέγχου.
 
Εμείς βεβαίως λόγο του περιορισμένου χρόνου παρουσίας μας στην διοίκηση της Γ΄Κ.Ο.Π. αδυνατούμε να προβούμε σε οποιοδήποτε έλεγχο για το οικονομικό έτος 2016. Βεβαίως εντύπωση προκαλεί η αντικαταστατική λειτουργία του Συλλόγου για το οικονομικό έτος 2016, το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που παρουσιάζεται ανά χείρας ταμία ύψους 5.578,98 ευρώ, η μισθοδοσία για διανομή αδειών (;;;), το υπέρογκο ποσό δαπάνης τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπεύθυνου θήρας του συλλόγου για συντονισμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και λογισμικό παρακολούθησης εργασιών που δεν εμπίπτουν σε αρμοδιότητα συλλόγου αλλά στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κλπ.
 
Θεωρούμε λοιπόν ότι οποιαδήποτε ενέργεια από τούδε και στο εξής είναι καθαρά αρμοδιότητα σας ως εποπτεύουσα αρχή και με γνώμονα πάντα την επαναφορά του σωματείου στις καταστατικές διατάξεις. Είναι δε σαφές ότι πρέπει να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να λειτουργεί ο εν λόγω σύλλογος ομαλά και σύννομα, τηρώντας όσα προβλέπονται από το καταστατικό, τις σχετικές εγκυκλίους της υπηρεσίας σας, αλλά και τις διατάξεις  του Δασικού Κώδικα, διότι ως υπηρεσία, εσείς κάνατε τις διαπιστώσεις και εσείς είσαστε υποχρεωμένοι να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.
 
Είναι αυτονόητο ότι για την προαναφερόμενη καταγγελία του κου Γκούβα Θεόδωρου,  κακώς  εισπράχτηκαν τα χρήματα και κακώς έμειναν στα ταμεία του συλλόγου για όλο αυτό το διάστημα. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός της αναφερόμενης στο έντυπο έκδοσης κυνηγετικής αδείας η δωρεά υπέρ συλλόγου (προαιρετική; υποχρεωτική;) και παρατύπως αναγραφόμενη καθώς δεν εμπίπτει σε καμία σχετική εγκύκλιο έκδοσης αδειών θήρας.
 
Σας γνωρίζουμε ότι μετά το πέρας του ελέγχου για το οικονομικό έτος 2017 θα λάβετε σχετική ενημέρωση χωρίς αυτό να σας εμποδίζει να προβείτε ως Δασική υπηρεσία στον έλεγχο του απολογισμού 2017 και προϋπολογισμού 2018 του Κ.Σ. Τρίπολης.
 
Θα θέλαμε δε να μας ενημερώσετε εάν έχετε εγκρίνει την διενέργεια σπορών από τον Κ.Σ. Τρίπολης για το έτος 2017 καθώς έχει ενισχυθεί οικονομικά από την Γ΄ Κ.Ο.Π. στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης βιοτόπων.
 
Πρέπει να συμπληρώσουμε ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στους κυνηγούς της Τρίπολης και μάλιστα πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται για πιο λόγο πλήρωσαν 11,5 ΕΥΡΩ για μια δωρεά για την οποία δεν ενημερώθηκαν. Η λέξη δωρεά βέβαια μπήκε στην απόδειξη εκ των υστέρων οπως θα δείτε στις φωτό που ακολουθούν. Το δασαρχείο δεν ενέκρινε την περσινή έκτακτη εισφορά και θεώρησαν “έξυπνο¨οι διοικούντες στο σύλλογο να περάσουν το ίδιο ποσό ως ΔΩΡΕΑ….
 
 
Υπογράφει ο πρόεδρος του ΚΣ Τρίπολης, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και έκπτωτο μέλος της Γ’ ΚΟΠ απόδεξη είσπραξης χρημάτων για άδεια θήρας με ποσό ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 11,50 ΕΥΡΩ
 
Όταν καταλάβαν ότι δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια παίρνοντας χρήματα από τους κυνηγούς για έκτακτη εισφορά η οποία όμως δεν είχε εγκριθεί από το δασαρχείο, αποφάσισαν να βγάλουν την πρόταση ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και να την κάνουν ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
 
Ας βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας……
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ