Αρχική » Grid with Sidebar » Μέχρι 3500 ΕΥΡΩ το πρόστιμο σε όσους ενοχλούν κυνηγούς κατά τη διάρκεια του κυνηγιού

Μέχρι 3500 ΕΥΡΩ το πρόστιμο σε όσους ενοχλούν κυνηγούς κατά τη διάρκεια του κυνηγιού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στην ιταλική περιοχή της Friuli Venezia Giulia, ένας προτεινόμενος νόμος απευθύνεται σε όσους διαταράσσουν οποιαδήποτε πρακτική κυνηγιού. Η ακόλουθη δήλωση “Διοικητικό πρόστιμο από 500 έως 3.500 ευρώ για την τιμωρία εκείνων που διαταράσσουν ή αναστατώνουν ή διακόπτουν τη θήρα ή παρενοχλούν τους κυνηγούς κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους” είναι αυτό που προτείνεται ως εθνικός νόμος, προβλέπει ότι κατατίθεται στο περιφερειακό συμβούλιο, όπως πρότεινε ο δήμαρχος Mara Piccin.
 
“Βλέπουμε τώρα ένα πλήρες μίσος απέναντι στους κυνηγούς”, δήλωσε ο Piccin. “Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι είναι καιρός να δώσουμε ένα μήνυμα των θεσμικών οργάνων, ιδίως από το κράτος που έχει δικαιοδοσία για την υπόθεση αυτή, με νέους κανόνες που αντίκεινται σε εκείνους που εμποδίζουν μια νόμιμη δραστηριότητα που έχει ρίζες στην ανθρώπινη ζωή από την αρχή. Η εντατικοποίηση της μισαλλοδοξίας έναντι μιας προγραμματισμένης και ρυθμιζόμενης δραστηριότητας του νόμου είναι ανησυχητική.
 
Υπάρχει τώρα συχνή παρουσία, κατά των κυνηγών, των καταχρήσεων και των βίαιων λεκτικών εκφράσεων, στα κοινωνικά μέσα και όχι μόνο, αλλά και στις βίαιες πράξεις. Αναλυτικά, ο προτεινόμενος εθνικός νόμος “προβλέπει ειδικό διοικητικό πρόστιμο. (με εξαίρεση τη γεωργική δραστηριότητα, όπως ορίζεται στην πρόταση, ed.), η οποία μπορεί επίσης να προστεθεί, αν παρουσία εγκλημάτων που έχουν ήδη τιμωρηθεί από τον Κώδικα Ποινής, στις κατάλληλες κυρώσεις “. Ο Piccin προσθέτει: “για παράδειγμα, το κάψιμο δύο υψηλών εδρών στο Reserve Campoformido την περασμένη εβδομάδα: μεταξύ άλλων, καταδίκασα αμέσως όσα συνέβησαν, τα οποία πρέπει να φαίνονται προφανή σε έναν εκθέτη των θεσμικών οργάνων, τον οποίο ακολούθησε αργότερα στον Τύπο, με μια επίθεση από έναν ακτιβιστή ενός σωματείου δικαιωμάτων των ζώων, γεμάτο με σοβαρές ανακρίβειες ».
 
Καταλήγει λοιπόν: «Επαναλαμβάνω ότι η θήρα πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους πολίτες μετά την επίσκεψή τους για ιατρικούς ελέγχους και αστυνομικούς ελέγχους, με τους τρόπους και μέσα σε χρόνους που καθορίζονται από την επιστήμη και από εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και το Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο αποφάνθηκε, ήδη από το 2011, ότι η θήρα αποτελεί μέρος της διαχείρισης και της διατήρησης της φύσης και έχει αναγκαίο και δικαιολογημένο δημόσιο ενδιαφέρον “
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ