Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας:Παρότρυνση για λελογισμένη κάρπωση θηραμάτων

Κ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας:Παρότρυνση για λελογισμένη κάρπωση θηραμάτων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Αρχαία Ολυμπίας Γιάννης Αρέστης, ξεκίνησε τις δηλώσεις αρχικά εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του εκλιπόντα προέδρου της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου.
 
«Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι κυνηγοί να είναι προσεκτικοί όταν βγαίνουν στο βουνό, να μην μετακινούνται από τα όρια που τους έχουν καθοριστεί , και να φοράνε τα φωσφοριζέ γιλέκα τους. Παράλληλα , θα πρέπει η μία παρέα να σέβεται την άλλη και ο κάθε κυνηγός να σέβεται τον άλλον. Πρέπει να είναι λελογισμένη η κάρπωση των θηραμάτων. Οι άδειες που εκδίδονται για τους κυνηγούς είναι στα περσινά επίπεδα , με μία μικρή αύξηση .
 
Ελπίζουμε πως όταν έρθουν και τα αποδημητικά πουλιά θα αυξηθεί και ο αριθμός των αδειών. Όλοι εμείς οι κυνηγοί πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, τους αγρότες και τους βοσκούς . Εμείς κάνουμε το χόμπι μας ενώ αυτοί ζουν και επιβιώνουν οικονομικά μέσα στο περιβάλλον αυτό. Οπότε οφείλουμε να είμαστε υποχωρητικοί και να μην τσακωνόμαστε. Οι νέοι κυνηγοί να είναι πιο προσεκτικοί μέχρι να αποκτήσουν την αντίστοιχη εμπειρία. Όσον αφορά τα θηράματα , έχουμε αρκετούς αγριόχοιρους. Τα αποδημητικά πουλιά δεν εμφανίστηκαν γιατί δεν ευνόησε και ο καλός καιρός. Αναμένεται , όμως, να έχουμε τσίχλα και μπεκάτσα μέσα στον Οκτώβριο. Επίσης, επειδή δεν έχουμε ποσότητα περδικών πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί γιατί είναι ελάχιστες. Οι λαγοί είναι λίγοι σχετικά. Θα παρακαλούσαμε τους φίλους κτηνοτρόφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί έχουν εμφανιστεί αρκετά τσακάλια που προκαλούν ζημιές. Όσο μπορούμε, εμείς θα τα απωθήσουμε. Ο σύλλογος μας εύχεται υγεία και καλή κάρπωση σε όλους τους συναδέλφους για τη φετινή κυνηγετική περίοδο , χωρίς καμία απώλεια».
 
Πηγή: ilia24.gr ( Από την έντυπη ειδική έκδοση για το Κυνήγι)

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ