Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ: Κομπίνα με κυνηγετικούς σκύλους

ΚΥΠΡΟΣ: Κομπίνα με κυνηγετικούς σκύλους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αναζητούν στα κατεχόμενα τους σκύλους που τους έκλεψαν, με το «Κόμμα για τα Ζώα» να καταγγέλλει κομπίνα, με τους δράστες να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες.
 
Σε δημοσίευση του στο Facebook την Τρίτη 24/10, το «Κόμμα για τα Ζώα» αναφέρει ότι εδώ και καιρό έχει παρατηρηθεί έξαρση των κλοπών κυνηγετικών σκύλων. Πληροφορίες του Κόμματος, οδηγούν στο συμπέρασμα σύμφωνα με την δημοσίευση ότι πρόκειται για καλοστημένη κομπίνα, στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται αθίγγανοι στα κατεχόμενα με συνεργάτες στις ελεύθερες περιοχές.
 
Μόνο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει 52 περιπτώσεις σε Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο, ενώ προτίθεται να δώσει όλη την πληροφόρηση στον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και όσους έχουν την ευθύνη παρακολούθησης των οδοφραγμάτων.
 
Διαβάστε αυτούσια την δημοσίευση του «Κόμματος για τα Ζώα»:
 
“Η ΕΞΑΡΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
«ΔΕΙΧΝEI» ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου παρακολουθεί εδώ και αρκετό το θέμα της έξαρσης των κλοπών κυνηγετικών σκύλων (συνήθως μεγάλης αξίας).
Μέσα από πληροφορίες που φτάνουν στο Κόμμα από ανώνυμους ή επώνυμους πολίτες, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για υπόθεση μιας καλοστημένης κομπίνας όπου εμπλέκονται αθίγγανοι που κατοικούν στις κατεχόμενες περιοχές με πιθανούς συνεργάτες στις ελεύθερες περιοχές.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο μέσα στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο κλάπηκαν συνολικά 52 σκύλοι μεγάλης αξίας.
8/8/17 Πάφος /Χολέτρια – κλοπή 11 σκύλων
27/8/17 Λευκωσία /Ανθούπολη – κλοπή 14 σκύλων
30//8/17 Λάρνακα/Καλό χωριό – κλοπή 8 σκύλων
9/9/17 Πάφος/Γεροσκήπου- κλοπή 11 σκύλων
24/9/17 Πάφος/Τσάδα – κλοπή 4 σκύλων
30/9/18 Παφος/Μέσα χωριό- κλοπή 4 σκύλων
Οι φερόμενοι ως δράστες φαίνεται να κλέβουν σκύλους από συγκεκριμένες περιοχές, τους οποίους στην συνέχεια μεταφέρουν μέσα από σημεία της νεκρής ζώνης, τα οποία πιθανόν να μην ελέγχονται επαρκώς, στα κατεχόμενα και στην συνέχεια εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και φωτογραφίες των σκύλων τους.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά από αυτές τις εξελίξεις και τις πληροφορίες και θέλοντας να βοηθήσει όσο γίνετε περισσότερο να σταματήσει αυτό το παράνομο και απαράδεκτο εμπόριο θα δώσει όλη την πληροφόρηση στον Αρχηγό Αστυνομίας και θα ενημερώσει και τον Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και όλους όσους έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης των οδοφραγμάτων. 
Με την ευκαιρία αυτή, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους κυνηγούς οι οποίοι κατέχουν σκύλους. Η κατοίκηση των σκύλων μέσα σε κλουβιά και μακριά από την κύρια κατοικία τους, διευκολύνει τους επίδοξους κλέφτες.
Εισήγηση μας για την προστασία των σκύλων (μελών της οικογένειας σας) από κλοπές ή και από δηλητηριάσεις (που έχουν καταντήσει μάστιγα), είναι όπως αυτοί να ευρίσκονται όσο πιο κοντά στην κύρια κατοικία σας για να μπορείτε να παρακολουθείτε άμεσα και γρήγορα την κατάσταση. Ακόμα, η τοποθέτηση καμερών θα ήταν μια λύση, αλλά απόλυτη και αποτελεσματική προστασία παρέχεται στους σκύλους μόνο όταν κατοικούν εντός της οικίας μας.
ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ
23/10/2017″

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ