Αρχική » Grid with Sidebar » Κορυφαία για το 2016 σε παγκόσμια κλίμακα η Άννα Κορακάκη

Κορυφαία για το 2016 σε παγκόσμια κλίμακα η Άννα Κορακάκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Διακρίσεων συνέχεια για την Άννα Κορακάκη, αναδείχθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Σκοποβολής (ISSF) για το 2016!
 
Από ψηφοφορία οι κορυφαίοι σκοπευτές
 
Η διαδικασία για τους κορυφαίους του αθλήματος της σκοποβολής παγκοσμίως, είναι ένας θεσμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISSF). Οι αθλητές της σκοποβολής προτείνονται σε ψηφοφορία ανάλογα με τις διακρίσεις τους στον κύκλο των Παγκοσμίων Κυπέλλων και σε άλλες μεγάλες διεθνείς αθλητικές συναντήσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελείται από τους διαπιστευμένους αθλητικούς συντάκτες για τα αγωνίσματα της σκοποβολής και προσωπικότητες της σκοποβολής παγκοσμίως όπως αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλήματος. Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας δεν είναι δεσμευτικές.
 
Η Άννα Κορακάκη κορυφαία στον κόσμο για το 2016
 
Από την ψηφοφορία αναδείχθηκε ως κορυφαία σκοπεύτρια της χρονιάς η Άννα Κορακάκη. Σαφώς τα δύο μετάλλια (χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι και χρυσό στο σπορ πιστόλι) που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ψηφοφορία, αλλά και οι λοιπές διακρίσεις της τη χρονιά που πέρασε συνέτειναν στην επιλογή της ως η κορυφαία του 2016.
 
– Δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (ΑΖΕ), ένα στο αεροβόλο πιστόλι και ένα στο πιστόλι σπορ γυναικών.
 
– Δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο εφήβων-νεανίδων στη Ζούλ (GER), χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι και ασημένιο στο πιστόλι σπορ νεανίδων.
 
– Επίσης στον τελικό Παγκοσμίων Κυπέλλων ISSF πέρυσι στην Μπολόνια (ΙΤΑ), αγώνας με προσκλήσεις που διοργανώνεται από την ISSF για τους διακριθέντες στα Παγκόσμια Κύπελλα της Χρονιάς, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την πρώτη θέση στο σπορ πιστόλι και την δεύτερη στο αεροβόλο!
 
Με τέτοια χρονιά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν μάλλον δύσκολο να αγνοηθεί στην ψηφοφορία.
 
Στις δηλώσεις της στον Marco Vettoretti (ISSF News) η Ελληνίδα δις Ολυμπιονίκης τόνισε:
 
«Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το βραβείο, είναι τιμή για μένα ένας τέτοιος τίτλος από τους προπονητές, τους αθλητές και τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.
 
Οι νίκες είναι κάτι περισσότερο από μετάλλια για μένα, ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, όπως και πολλοί αθλητές στον κόσμο. Έτσι, πάνω απ’ όλα, αυτό αποτελεί αναγνώριση για τις προσπάθειες που έκανα» συνέχισε.
 
«Το 2016 ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη χρονιά μου, όλα μου ήρθαν δεξιά με τέλειο συγχρονισμό και τελικά είχα τη δυνατότητα να θέσω σε εφαρμογή ό,τι έχω μάθει δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πρώτη μου φορά που αναδεικνύομαι Σκοπεύτρια της χρονιάς και ελπίζω ότι δεν είναι η τελευταία», κατέληξε η Ελληνίδα σκοπεύτρια.
 
Ο Ιταλός Campriani κορυφαίος στους άνδρες
 
Η διπλή νίκη και τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ένα στο αεροβόλο τουφέκι και ένα στο τουφέκι τριών στάσεων, έφεραν τον Niccolò Campriani στην κορυφή της ψηφοφορίας για τους άνδρες σκοπευτές της χρονιάς.
 
Τα αποτελέσματα:
 
Σκοπεύτριες                                           Σκοπευτές
 
1 Άννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΣ)              Niccolò Campriani (ITA)
 
2 Barbara Engleder (GER)                   Jin Jongoh (KOR)
 
3 Du Li (CHN)                                       Hoang Xuan Vinh (VIE)
 
4 Snjezana Pejcic (CRO)                      Christian Reitz (GER)
 
5 Kimberly Rhode (USA)                    Felipe Almeida Wu (BRA)
 
6 Zhang Mengxue (CHN)                   Matthew Emmons (USA)
 
7 Ray Bassil (LBN)                               Henri Junghaenel (GER)
 
8 Diana Bacosi (ITA)                           Gabriele Rossetti (ITA)
 
9 Olena Kostevych (UKR)                  Sergey Kamenskiy (RUS)
 
10 Corey Cogdell (USA)                     James Willett (AUS)
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνες σκοπευτές ψηφίζονται στη συγκεκριμένοι ψηφοφορία. Ήταν το 2001 ο Διονύσης Γεωργακόπουλος μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σεούλ, το 2004 ο Γιώργος Σαλαβαντάκης με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σύδνεϋ.
 
Η Μαρία Παπαδάκη το 2005 με το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς της Αλμερία, και βεβαίως ο Ευθύμιος Μίτας το 2012 με τα δύο παγκόσμια ρεκόρ (σε αγώνα και τελικό) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουσόν. Όμως είναι η πρώτη φορά που ο τίτλος του κορυφαίου, έχει ελληνικό χρώμα !

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ