Αρχική » Grid with Sidebar » Καθημερινές οι επισκέψεις των αρκούδων στο Δίστρατο

Καθημερινές οι επισκέψεις των αρκούδων στο Δίστρατο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε αυλές, κοτέτσια και μαντριά μπαίνουν πλέον οι αρκούδες στο Δίστρατο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ειδικά τις βραδινές ώρες.

SVESTONOF

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Κόνιτσας είναι εξοικειωμένοι με την παρουσία των αρκούδων, ωστόσο φέτος οι επισκέψεις είναι πλέον καθημερινές και οι αρκούδες κάνουν ζημιές.

Οι κινήσεις των αρκούδων, μάλιστα, καταγράφονται και σε κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής, όπως το κατάστημα Vista e Mundi, από το οποίο προέρχεται η φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Kοινότητας Διστράτου Στέργιο Γκόγκο, οι κάτοικοι εκτιμούν ότι «κυκλοφορούν» περί τις δέκα αρκούδες. «Εδώ και μήνες δεχόμαστε καθημερινά επιδρομές με τις αρκούδες να κάνουν ζημιές σε δέντρα και σε ζώα. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι μπαίνουν ακόμα και μέσα σε κοτέτσια, κάτι που δε συνέβαινε παλαιότερα, προφανώς λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης τροφής.

Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές ζητούν την παρέμβαση του «Αρκτούρου, προκειμένου να κάνει επιτόπια αυτοψία στην περιοχή και να ληφθούν όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα.

Ειδικά την περίοδο αυτή, που έχουν επιστρέψει στο χωριό απόδημοι και κυκλοφορούν και παιδιά, οι κάτοικοι φοβούνται μήπως συμβεί κάτι.

Έτσι, ο πρόεδρος απέστειλε σχετικό έγγραφο στον «Αρκτούρο» και βρίσκεται εν αναμονή απάντησης.

Πηγή : https://www.agon.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ