Αρχική » Grid with Sidebar » Η συγκινητική ιστορία διάσωσης μικρού ζαρκαδιού από δυο κυνηγούς

Η συγκινητική ιστορία διάσωσης μικρού ζαρκαδιού από δυο κυνηγούς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το παρακάτω περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών,άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής !!!
 
Εχθές λοιπόν το απόγευμα γύρω στις 17:00 οι δυο φίλοι και συνάδελφοι κυνηγοί, ο Μάνος Δημητρόπουλος και ο Νίκος Δημητριάδης βρέθηκαν για περίπατο στην υψηλή διώρυγα στον λόφο Καλέ, στις Πρέσπες Φλώρινας. Κατά την βόλτα τους λοιπόν αντιλήφθηκαν ένα μωρό ζαρκαδάκι να έχει πέσει μέσα σε ένα από τα πολλά κανάλια ή διώρυγες που υπάρχουν στην περιοχή μιας και εκεί κοντά βρίσκεται αντλιοστάσιο για την διανομή του νερού.
 
Το μικρό προσπαθούσε απελπισμένα να βγει έξω, αλλά το ύψος του τσιμεντένιου καναλιού όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία ήταν απαγορευτικό για το πολύ νεαρό της ηλικίας του. Χωρίς να χάσουν χρόνο οι δύο κυνηγοί πήδηξαν μέσα στο κανάλι από δεξιά και αριστερά του μικρού, το έβαλαν στην μέση και το έπιασαν. Το ζαρκαδάκι τρομαγμένο αμέσως έμπηξε τις τσιρίδες και από την πυκνή βλάστηση ξεπετάχτηκε η μάνα του που πλησίασε τους 2 φίλους στα πέντε μέτρα ανήσυχη για το βλαστάρι της.
 
Χρόνος για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο φυσικά δεν υπήρχε εκτός αυτής της μίας και βιαστικής που πρόλαβαν να βγάλουν οι δυο συνάδελφοι ως ενθύμιο της πανέμορφης συνάντησης και καλής τους πράξης. Το μικρούλι αφέθηκε στο έδαφος, έτρεξε γρήγορα προς την μητέρα του η οποία αφού πρώτα το μύρισε και το έγλειψε εξαφανίστηκε μαζί του στην πυκνή βλάστηση.
 
Το μικρό ζαρκάδι στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό μέσα στην ατυχία του γιατί εκτός από το ανυπέρβλητο εμπόδιο του τσιμεντένιου καναλιού, το είχε εντοπίσει και ένας αετός ο οποίος έκοβε βόλτες από πάνω αποσκοπώντας προφανώς σε ένα εύκολο γεύμα.
 
Ο Νίκος και ο Μάνος, οι σωτήρες του μικρού εξηγούν και τονίζουν για την επικινδυνότητα της περιοχής και για την έλλειψη κάποιων μικρών γεφυριών στα περάσματα ιδίως για τα νεαρά ζώα, αφού όλο αυτό το μέρος περιμετρικά βρίθει από διώρυγες – κανάλια και ενώ τα ενήλικα ζώα τις περνάνε εύκολα πηδώντας, τα μικρά ωστόσο  πέφτουν μέσα, δεν μπορούν να βγουν και καταλήγουν σε φρεάτια μιας και ουσιαστικά μιλάμε για το  αρδευτικό σύστημα των Πρεσπών.
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ