Αρχική » Grid with Sidebar » Ενημερωτικη εκδηλωση στο Λαγκαδα

Ενημερωτικη εκδηλωση στο Λαγκαδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την οικολογία, το κυνήγι και τη διαχείριση του λαγού πραγματοποιήθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαγκαδά σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης (ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ).

Κύριος ομιλητής ήταν ο Χρήστος Σώκος, Δασολόγος – θηραματολόγος της ΚΟΜΑΘ και ερευνητής σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του λαγού, που με εύληπτο τρόπο και με χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων ανέπτυξε την ομιλία του. 

Η εκδήλωση έγινε στην χωριό Προφήτη της επαρχίας Λαγκαδά, την Πέμπτη 22/11/2012 και ώρα 8.00 το απόγευμα.

Παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά, ο Γενικός Γραμματέας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης καθώς και αρκετοί κυνηγοί (που αψήφησαν την τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα…). Δόθηκε η ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση πάνω στο δημοφιλές κυνήγι του λαγού, ενώ παράλληλα τονίστηκαν αρκετά από τα χαρακτηριστικά τόσο του είδους όσο και του βιοτόπου που ο λαγός προτιμά. Επίσης έγινε αναφορά για το θέμα της λύσσας, τονίστηκε η ανάγκη και υποχρέωση των κυνηγών να εμβολιάσουν τα σκυλιά τους με το αντιλυσσικό εμβόλιο, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια τόσο για την προστασία από τη λύσσα, όσο και άλλα ενημερωτικά έντυπα.

Ανάλογες τέτοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και την ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, στις οποίες οι επιστημονικοί συνεργάτες παρουσιάζουν εξειδικευμένα θέματα. Στις εκδηλώσεις αυτές ο κυνηγός έχει την ευκαιρία και της γνώσης, αλλά και της ανταλλαγής απόψεων.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ