Αρχική » Grid with Sidebar » Απάντηση στην επιστολή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για την απαγόρευση εισόδου κυνηγετικών οργανώσεων σε σχολεία

Απάντηση στην επιστολή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για την απαγόρευση εισόδου κυνηγετικών οργανώσεων σε σχολεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η ΣΤ’ΚΟΜΑΘ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  Δ/ΝΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ κ. Κεραμάρη με αφορμή την εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει την είσοδο σε σχολεία συνεργατών των κυνηγετικών οργανώσεων (Δείτε ΕΔΩ την επιστολή της ΚΟΜΑΘ).

SVESTONOF

O κ. Κεραμάρης απάντησε στην επιστολή αυτή και με λίγα λόγια λέει “ότι το καθ’ εαυτή τη φύση του κυνηγιού, η οποία ως δραστηριότητα διεξαγόμενη από ενήλικες είναι νόμιμη, αλλά όταν πρόκειται για ανήλικους μαθητές σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, ακόμη και η σχετική για αυτό ενημέρωση κρίνεται ως αντίθετη με τον παιδαγωγικό ρόλο της εκπαίδευσης.”

Άραγε θα τηρήσει την ίδια στάση όταν θα καλέσει μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων να ενημερώσουν τους μαθητές για το περιβάλλον και τη φύση και μέσα από αυτή την ενημέρωση περάσουν τις αντικυνηγετικές τους απόψεις; Καλό είναι να προειδοποιήσει δασκάλους και καθηγητές ότι σχόλια και απόψεις αντικυνηγετικού περιεχομένου δεν έχουν θέση στα σχολεία. Αν ο δάσκαλος αποκαλέσει τους κυνηγούς δολοφόνους (που έχει γίνει και αυτό) τότε αυτό συνάδει με τις οικολογικές αξίες που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο;

Διαβάστε τη απάντηση του κ. Κεραμάρη :

ΘΕΜΑ:  «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες».
Σχετ.: το υπ’ αριθ. 256/23-02-2016 έγγραφό σας
 
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι για την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, υπάρχει ισχύον πλαίσιο, το οποίο εξειδικεύεται με την παρ. 25 της υπ’ αριθ. Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015 (ΑΔΑ: 60ΥΔ465ΦΘ3-ΚΜΘ) εγκυκλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και με την υπ’ αριθ. Φ1/30545/Δ2/22-02-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 
Η ιδιαίτερη αναφορά σε μέλη Κυνηγετικών Συλλόγων – Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, βασίζεται σε αυτή καθ’ εαυτή τη φύση του κυνηγιού, η οποία ως δραστηριότητα διεξαγόμενη από ενήλικες είναι νόμιμη, αλλά όταν πρόκειται για ανήλικους μαθητές σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, ακόμη και η σχετική για αυτό ενημέρωση κρίνεται ως αντίθετη με τον παιδαγωγικό ρόλο της εκπαίδευσης. 
 
Τέλος, επισημαίνουμε ότι η υπηρεσία μας με κανένα τρόπο δεν αμφισβητεί το κύρος και το επιστημονικό υπόβαθρο των συνεργατών σας.”
 
Κώστας Λουρής για το ihunt
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ