Αρχική » Grid with Sidebar » Ανταπόκριση περασμάτων : Αυξάνονται οι συναντήσεις με μπεκάτσες στην Ήπειρο

Ανταπόκριση περασμάτων : Αυξάνονται οι συναντήσεις με μπεκάτσες στην Ήπειρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι μπεκάτσες συνέχισαν να μπαίνουν ή να μετατοπίζονται σύμφωνα με τα όσα μας έχουν δείξει φέτος και αυτό που μας έδειξαν είναι η προτίμηση που έχουν για την ανατολική Ελλάδα. Αρκετές μπεκάτσες στην Ανατολική Μακεδονία και πιο πολλές στην Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστειάδα. Επίσης αρκετές μπεκάτσες εμφανίστηκαν και σε αρκετά νησιά. Σήμερα είχε μπεκάτσες στη Σύρο αλλά και στα βόρεια της Ζακύνθου. Η Κέρκυρα φέτος έχει βέβαια τα πρωτεία στις συναντήσεις με μπεκάτσες.
 
Ένας παππούς από τη Νάξο μας έλεγε : ” Η σημαντική ημερομηνία για τις μπεκάτσες είναι η ημέρα της Αγίας Αικατερίνης. Οι μπεκάτσες την ημερομηνία αυτή επιλέγουν το μέρος όπου θα περάσουν τον χειμώνα”. Μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας….
 
Στην Ήπειρο άρχισαν να αυξάνονται οι συναντήσεις με τις βελουδομάτες και στα ντούσκα αλλά και πουρνάρια. Στο νομό Ιωαννίνων και στην Άρτα οι συναντήσεις αυξήθηκαν αρκετά. 
 
Φάσσες
Οι φάσσες έχουν εγκατασταθεί στα βουνά της Μακεδονίας αφού το βελανίδι είναι πολύ και παντού. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις πουλιών αλλά είναι σκόρπιες. Ψάξιμο και καύσιμα θέλει…..
 
Τσίχλες
Οι τσιχλάδες είναι λίγο απογοητευμένοι αλλά έτσι είναι συνήθως ο Νοέμβριος. ΤΑ κρύα αναμένεται να κατεβάσουν τις τσίχλες στους ελαιώνες. Την εβδομάδα που μας πέρασε στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία είχε αρκετές γερακ

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ