Αρχική » Grid with Sidebar » Αντίδραση Προέδρου Κ.Σ. Γιαννιτσών, Ηλία Ελευθεριάδη προς τον δήμαρχο για τα σκυλιά που εγκαταλείπονται

Αντίδραση Προέδρου Κ.Σ. Γιαννιτσών, Ηλία Ελευθεριάδη προς τον δήμαρχο για τα σκυλιά που εγκαταλείπονται

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησα να διαβάζω τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος, στην εφημερίδα “Καθημερινή”

SVESTONOF

που αφορούσε τα αδέσποτα της περιοχής μας και έδειξα μεγάλο θαυμασμό για το πρότυπο δημοτικό καταφύγιο που λειτουργεί για αδέσποτα.
Πολύ γρήγορα όμως αυτά μετατράπηκαν σε οργή, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Στην περιοχή μας έχουμε πολλούς κυνηγούς και πολλά σκυλιά εγκαταλείπονται είτε γιατί δεν μπορούν λόγω γηραιότητας να ακολουθήσουν στο κυνήγι, είτε γιατί διαπιστώθηκε πολύ γρήγορα ότι δεν “κάνουν” για κυνήγι».

Σας ενημερώνω κ. Στάμκο ότι ναι στην περιοχή μας είμαστε πολλοί κυνηγοί, περίπου 1500 και ναι, οι περισσότεροι έχουμε σκυλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε ασυνείδητοι, ανεύθυνοι και άκαρδοι. Απορούμε πραγματικά πως μπορέσατε όχι μόνο να σκεφτείτε, αλλά να πείτε και δημόσια, ότι ένας κυνηγός είναι ικανός να φροντίζει έναν σκύλο για μία και πλέον δεκαετία και όταν αυτό γεράσει θα το εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού, πραγματικά αυτό μας είναι αδιανόητο.

Σας ενημερώνω κ. Στάμκο ότι οι κυνηγοί, ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων οφείλουν να έχουν προβεί σε ηλεκτρονική σήμανση του ζώου τους. Τυχόν παράλειψη επιφέρει σημαντικές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις (ποινές και πρόστιμα). Οπότε είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός “γερασμένου” αδέσποτου και αν αυτός είναι κυνηγός.

Σας ενημερώνω κ. Στάμκο ότι οι κυνηγοί έχουν στενή σχέση με το φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής μας και έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές για διάφορα θέματα και έχουμε επιλύσει προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν. Επίσης σας ενημερώνω ότι έχω επισκεφθεί τα καταφύγια όπου φιλοξενούνται αδέσποτα και γνωρίζω τις φυλές που φιλοξενούνται εκεί και ότι κανένα από αυτά δεν προέρχονται από κυνηγετικές, όπως εσείς ισχυρίζεστε. Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε και εσείς αυτό, πολύ απλά θα πρέπει να επισκεφτείτε τα καταφύγια.

Με μεγάλη μου λύπη αναφέρομαι κάπως σκληρά στον κ. Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπορείτε όμως κ. Δήμαρχε υποθέτοντας να στοχοποιείτε, να κατηγορείτε και να προσβάλλετε μια ολόκληρη μερίδα ανθρώπων.

Για εμάς τους κυνηγούς το κυνήγι αποτελεί ένα άθλημα, ένα χόμπι, μια σύνδεση με τον φυσικό κόσμο, μια επαφή με τη φύση αλλά και έναν τρόπο ψυχαγωγίας και απόδρασης από την καθημερινότητα, πάντα όμως συντροφιά με τους καλύτερους, πολυαγαπημένους και πιστούς μας φίλους.

Ο Πρόεδρος, Ηλίας Ελευθεριάδης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ