Αρχική » Grid with Sidebar » Αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφυγή ο κ. Αγγελέτος

Αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφυγή ο κ. Αγγελέτος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του iHunt.gr,  ο κ. Αγγελέτος αποσύρθηκε από την προσφυγή που κατέθεσε   κατά της ρυθμιστικής απόφασης θήρας που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κυνηγετική περίοδο 2017-2018.
 
Στην προσφυγή της η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος του κ. Αγγελέτου υποστηρίζε ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (31/7/2017) είναι αντίθετη τόσο σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όσο και στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελέτος στην προσφυγή, ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Επιπλέον, τονίζεται πως δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη, αλλά και το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου, προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή των προστατευομένων αλλά και των θηρεύσιμων ειδών.

Από ότι φαίνεται άλλη μια προσπάθεια του κ. Αγγελέτου να διακόψει την κυνηγετική περίοδο πέφτει στο κένο. Μήπως κατάλαβε ότι η προσφυγή του δεν έχει καμία τύχη και τελικά την απέσυρε; 

SVESTONOF

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αγγελέτος έχει κάνει αρκετές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό που δεν είναι άλλος από την απαγόρευση της θήρας. Ο κ. Αγγελέτος μεταξύ άλλων ήταν και συνήγορος υπεράσπισης της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής  κυρίας Ελένης Ζαρούλια (σύζυγος του Προέδρου της Χρυσής Αυγής).

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ