Αρχική » Grid with Sidebar » Ανέβασε ψηλά τη ελληνική σημαία ο PSIHARIS VENTUS TUKO

Ανέβασε ψηλά τη ελληνική σημαία ο PSIHARIS VENTUS TUKO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόιντερ και Σέττερ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, ο PSIHARIS VENTUS TUKO κατάφερε να φέρει μια εξαιρετική διάκριση για την Ελλάδα κατακτώντας τον τίτλο του αναπληρωματικού πρωταθλητή Ευρώπης στα Πόιντερ.
 
Το «Εθνος – Κυνήγι» μίλησε με τους τρεις ανθρώπους που πίστεψαν και επένδυσαν στον TUKO και δικαιώνονται πλέον για την επιλογή τους κάθε χρόνο. Τους ιδιοκτήτες Μιχάλη Αβραμίδη και Χρήστο Ψυχάρη (που είναι και ο εκτροφέας), καθώς και τον άνθρωπο που περνάει ατελείωτες ώρες στα τερέν με τον ΤUKO, τον κυναγωγό του, Στέλιο Αποστολάκο:
 
Πρωταθλητής για μεγάλους αγώνες
 
«Τον PSIHARIS VENTUS TUKO μου τον εμπιστεύτηκαν σε πολύ μικρή ηλικία ο Χρήστος Ψυχάρης και ο Μιχάλης Αβραμίδης για να τον ετοιμάσω να τρέξει στο DERBY νέων σκύλων στη Θεσσαλονίκη, και με μια δουλειά δύο-τριών μηνών ο TUKO κατόρθωσε να εντυπωσιάσει στο Derby, όπου ήταν και η αρχή μιας εξαιρετικής διαδρομής του στην αγωνιστική κυνοφιλία τόσο στην Ελλάδα αλλά όσο και το εξωτερικό».
 
«Ο PSIHARIS VENTUS TUKO», συνεχίζει ο Στέλιος Αποστολάκος, «είναι ένα σκύλος με πολύ καλή μηχανική και εξαίρετη ποιότητα κίνησης. Εχει τη νοοτροπία που απαιτείται για να πρωταγωνιστεί στους αγώνες και είναι πολύ θεαματικός στον τρόπο που βρίσκει και προσεγγίζει το θήραμα και αυτό είναι χαρακτηριστικό μόνο στα μεγάλα Πόιντερ.
 
Ο σκύλος ήταν άτυχος γιατί τις δυο πρώτες χρονιές έχασε τη μισή αγωνιστική περίοδο λόγω τραυματισμών και δεν μπόρεσε να δείξει τα πραγματικά του προσόντα». Ομως, η συνέχεια δικαίωσε ιδιοκτήτες και κυναγωγό, αφού ο TUKO έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα. Κατάφερε να είναι τρεις συνεχόμενες χρονιές μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόιντερ Μεγάλης Ερευνας.
 
 
Η συνέχεια δικαίωσε ιδιοκτήτες και κυναγωγό, αφού ο TUKO έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα.
 
Πέρυσι στην Ισπανία ήταν τρίτος πρωταθλητής Ευρώπης και φέτος στο πανευρωπαϊκό στη Γαλλία κέρδισε τον τίτλο του αναπληρωματικού πρωταθλητή Ευρώπης στη Μεγάλη Ερευνα. «Στην Ισπανία τη μια ημέρα των αγώνων ο σκύλος είχε επανάκληση και την επόμενη ημέρα κατάφερε να κερδίσει το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ στο τερέν του. Οι αγώνες έγιναν κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του PSIHARIS VENTUS TUKO», τονίζει ο Στέλιος Αποστολάκος και συνεχίζει: «Από τις προπονήσεις που έκανε φέτος ο σκύλος στα τερέν της Γαλλίας έδειξε ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν. Στους τρεις αγώνες που γαλλικού πρωταθλήματος όπου έλαβε μέρος κατάφερε και στους τρεις κατάφερε να κερδίσει επανάκληση, αλλά δυστυχώς ήταν άτυχος αφού και τις τρεις ημέρες δεν βρήκε θήραμα.
 
Ο σκύλος ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο και τις δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Απόδειξε ότι είναι ένα μεγάλο Πόιντερ, γιατί οι μεγάλοι σκύλοι φαίνονται στους μεγάλους αγώνες.
 
Ο Μιχάλης και εγώ τον εμπιστευτήκαμε στον Στέλιο Αποστολάκο και ο Στέλιος κατόρθωσε να φτάσει τον σκύλο στο ανώτατο επίπεδο.
 
Και τις δυο ημέρες ο σκύλος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά ειδικά τη δεύτερη ημέρα ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να πάρει δύο εξαίρετους πόντους που του χάρισαν τον τίτλο του αναπληρωματικού πρωταθλητή Ευρώπης Μεγάλης Ερευνας στα Πόιντερ. H διαδρομή του ήταν αντάξια ενός πρωταθλητή Ευρώπης, γιατί στη συνείδηση όλων όσον παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα ο πραγματικός πρωταθλητής Ευρώπης 2015 είναι ο PSIHARIS VENTUS TUKO».
 
Στο Derby…
 
Ο Μιχάλης Αβραμίδης πήρε τον PSIHARIS VENTUS TUKO από το εκτροφείο του Χρήστου Ψυχάρη για να τον συντροφεύει στα κυνήγια του. «Tον πήρα κουταβάκι από το εκτροφείο του Χρήστου Ψυχάρη και τα πρώτα του κυνήγια τα έκανε σε ορτύκια και πέρδικες.
 
Ο σκύλος έδειξε γρήγορα τα μεγάλα του προσόντα και συμφωνήσαμε με τον Χρήστο Ψυχάρη να τον κατεβάσουμε στο Derby νέων σκύλων. Τον εμπιστευτήκαμε στα χέρια του Στέλιου Αποστολάκου και ο Στέλιος κατάφερε να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του σκύλου και να κερδίσει τα πάντα στην Ελλάδα και τον τίτλο του αναπληρωματικού πρωταθλητή Ευρώπης φέτος στη Γαλλία.
 
Στην Ελλάδα ο PSIHARIS VENTUS TUKO έχει κερδίσει τα πάντα: Πρωταθλητής μορφολογίας, Πρωταθλητής Μεγάλης Ερευνας, Διεθνής πρωταθλητής Μεγάλης Ερευνας, Καλύτερο Πόιντερ ελληνικής εκτροφής Μεγάλης Ερευνας 2014-2015, Απόλυτος πρωταθλητής», μας λέει με περηφάνια ο Μιχάλης Αβραμίδης.
 
«Ονειρο κάθε εκτροφέα είναι να γεννάει σκύλους που να είναι μορφολογικά στο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ, στα πρότυπα της φυλής, αλλά και εργασιακά στο υψηλότερο επίπεδο που πρέπει να είναι οι σκύλοι εργασίας», λέει ο Χρήστος Ψυχάρης και συνεχίζει: «ο PSIHARIS VENTUS TUKO αποτελεί το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα.
 
Ο σκύλος έδειξε τα μεγάλα προσόντα του στα χέρια του Μιχάλη Αβραμίδη κυνηγώντας ορτύκια στους δύσκολους τόπους της Λαυρεωτικής, αλλά και ορεινή πέρδικα στα δύσκολα περδικοβούνια. Σε ένα κυνήγι με τον Μιχάλη είδα τον TUKO και εντυπωσιάστηκα.
 
Τον πήρα στον Λαγκαδά όπου φέρμαρε το πρώτο ζευγάρι από πέρδικες που συνάντησε. Στη συνέχεια ο Μιχάλης και εγώ τον εμπιστευτήκαμε στον Στέλιο Αποστολάκο και ο Στέλιος κατόρθωσε να φτάσει τον σκύλο στο ανώτατο επίπεδο.
 
Ο PSIHARIS VENTUS TUKO έχει νοοτροπία νικητή, αφού από εννιά μηνών ήταν έτοιμος να καταπιεί τον κάμπο και να κερδίσει κάθε “μάχη” με το θήραμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του σκύλου, από τη συνεργασία με τον Στέλιο Αποστολάκο και τον Μιχάλη Αβραμίδη και θεωρώ ότι έχω εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου.
 
Οταν φτάνεις στην κορυφή και η Ευρώπη στέλνει συγχαρητήρια, σίγουρα η χαρά είναι μεγάλη όπως και η δικαίωση για τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής. Θεωρώ ότι ο TUKO είναι η κορύφωση της εκτροφής μου. Σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια».
 
Κωνσταντίνος Λουρής
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ