Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνας σε μπεκατσα απο τον Ομιλο Επανιελ Μπρετον…VIDEO

Αγωνας σε μπεκατσα απο τον Ομιλο Επανιελ Μπρετον…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα πραγματοποίησε ο Ομιλος Επανιέλ Μπρετόν στον Χολομώντα της Χαλκιδικής. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, με τις συμμετοχές να είναι περισσότερες την πρώτη μέρα και λιγότερες την Κυριακή.
 
Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος και τελευταίος που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τροπαίου Le Louet προς τιμήν του επί σειρά ετών Προέδρου του Ομίλου Επανιέλ στη Γαλλία. Ενός λάτρη των Επανιέλ που συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της φυλής.
 
 
Οι αγώνες πρακτικού κυνηγίου, και ιδιαίτερα οι αγώνες που πραγματοποιούνται σε μπεκάτσα, είναι αυτοί που δίνουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν τα μεγάλα κυνηγόσκυλα που αναζητούν όλοι οι κυνηγοί.
 
Για την πραγματοποίηση του αγώνα επιλέχθηκε ένας εξαιρετικός μπεκατσότοπος, αλλά, δυστυχώς, οι μπεκάτσες τη φετινή χρονιά ήταν ελάχιστες στην ευρύτερη περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, τα Επανιέλ προσπάθησαν και τελικά σχεδόν όλα τα σκυλιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τις πολυπόθητες βελουδομάτες.

SVESTONOF
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
 
Το Σάββατο υπήρχαν στον αγώνα δύο τερέν, και στο πρώτο τερέν ο σκύλος που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν για ακόμη μία φορά ο LONE DE SAINT LONE, ιδιοκτησίας των Καλφόπουλου και Τομπαΐδη, κερδίζοντας με μια εξαίρετη διαδρομή και μια υπέροχη φέρμα το CAC και CACIT της ημέρας.
 
Το RCACIT το κέρδισε ακόμη ένα σκυλί των Καλφόπουλου – Τομπαΐδη, η MOLY DE SAINT LONE, και το τρίτο σκυλί που μπήκε στη βαθμολογία ήταν ο LORT DE SAINT LONE του Παπαστεριανού.
 
Στο δεύτερο τερέν ο Τάκης Μπατσιούδης απέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο ικανός κυναγωγός είναι, αφού κατάφερε να βάλει δυο σκύλους στη βαθμολογία, και αυτοί ήταν ο ΑΡΗΣ του Κλαουδάτου και ο
GORILLA DE SAINT LONE ιδιοκτησίας του.
 
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
 
 
O Tάκης Μπατσιούδης με τον ΑΡΗ του κ. Κλαουδάτου και ο κριτής του αγώνα Θανάσης Γαριβάλδης.
 
Την Κυριακή δυο σκύλοι μπήκαν στη βαθμολογία, και ήταν η REA DE SAINT LONE του Νίκου Ξάκη και ο SON του Νίκου Συνάπαλου.
 
 
Εντυπώσεις
 
Ο Ομιλος διοργάνωσε έναν εξαιρετικό αγώνα σε πολύ καλό κλίμα. Οι μπεκάτσες έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά υπήρχε και ο Χρήστος Καλφόπουλος, ο οποίος με απίστευτη μαεστρία οδηγούσε τα σκυλιά των διαγωνιζομένων στις μπεκάτσες τη δεύτερη ημέρα των αγώνων. Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τους αγώνες αυτούς είναι ότι τα Επανιέλ που πήραν μέρος ήταν σκυλιά επαγγελματίες στο κυνήγι της μπεκάτσας. Σου έδιναν την εντύπωση ότι θα κάνουν τα πάντα για να στηθούν απέναντι από μια μπεκάτσα.
 
 
O Νίκος Ξάκης με τη REA DE SAINT LONE και ο κριτής του αγώνα Θανάσης Γαριβάλδης.
 
Πάθος και μυαλό είναι τα δυο χαρακτηριστικά που κάνουν τα Επανιέλ Μπρετόν να κινούνται εξαιρετικά μέσα σε οποιοδήποτε τερέν στο κυνήγι της μπεκάτσας.
 
Αποτελέσματα
 
28-11-2014
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ LON Ιδιοκτήτης ΛΙΟΛΟΣΙΔΗΣ κυναγωγός ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ
 
29-11-2014
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ SON Ιδιοκτήτης ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ κυναγωγός ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ
 
30-11-2014
Κανένας σκύλος στη Βαθμολογία
 
13-12-2014
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – CAC – CACIT LONE DE SAINT LONE Ιδιοκτήτης ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΜΠΑΪΔΗΣ κυναγωγός ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
O Νίκος Συνάπαλος με τον SON
 
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – RCACT-RCACIT MOLY DE SAINT LONE Ιδιοκτήτης ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΜΠΑΪΔΗΣ κυναγωγός ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
 
14-12-2014
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ REA DE SAINT LONE Ιδιοκτήτης ΞΑΚΗΣ κυναγωγός ΞΑΚΗΣ
2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ SON Ιδιοκτήτης ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ κυναγωγός ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ
 
ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ LE LOUET
LONE DE SAINT LONE Ιδιοκτήτης ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΜΠΑΪΔΗΣ
 
Κείμενο & Φωτό : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
Στην κεντρική φωτό ο Χρήστος Καλφόπουλος με τον LONE DE SAINT LONE και τη MOLY DE SAINT LONE.
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ