Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριoπαπια γεμιστη

Αγριoπαπια γεμιστη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα πιάτο με κυνήγι, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας τόσο με την εικόνα όσο και με την ιδιαίτερη γεύση του. Αν θέλετε να αποφύγετε τη βαρειά μυρωδιά του κυνηγιού μπορείτε να μαρινάρετε την πάπια σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, ξύδι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο από 4-24 ώρες στο ψυγείο. 

SVESTONOF

Χρόνος μαριναρίσματος: 4-24 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες

μερίδες: 8-10

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ. από τα μανιτάρια μαζί με μαϊντανό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

2. Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά του πουλιού την οποία μετά ράβουμε με ειδικό μαγειρικό σπάγκο.

3. Βάζουμε την πάπια σε ένα ταψί με το λάδι και την ψήνουμε στους 180°C για περίπου 2-2 1/2 ώρες.

4. Αλατοπιπερώνουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα καβουρδίζουμε σε τηγάνι με το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά.

6. Αφήνουμε την πάπια να κρυώσει λιγάκι, βγάζουμε τους σπάγκους και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τα καβουρδισμένα μανιτάρια.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ