Ένα πιάτο με κυνήγι, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας τόσο με την εικόνα όσο και με την ιδιαίτερη γεύση του. Αν θέλετε να αποφύγετε τη βαρειά μυρωδιά του κυνηγιού μπορείτε να μαρινάρετε την πάπια σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, ξύδι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο από 4-24 ώρες στο ψυγείο.
Χρόνος μαριναρίσματος: 4-24 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες
μερίδες: 8-10
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ. από τα μανιτάρια μαζί με μαϊντανό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
2. Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά του πουλιού την οποία μετά ράβουμε με ειδικό μαγειρικό σπάγκο.
3. Βάζουμε την πάπια σε ένα ταψί με το λάδι και την ψήνουμε στους 180°C για περίπου 2-2 1/2 ώρες.
4. Αλατοπιπερώνουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα καβουρδίζουμε σε τηγάνι με το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά.
6. Αφήνουμε την πάπια να κρυώσει λιγάκι, βγάζουμε τους σπάγκους και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τα καβουρδισμένα μανιτάρια.