Αρχική » Grid with Sidebar » Έτσι αντιλαμβάνεται την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας ο οικολόγος πράσινος κ. Τσιρώνης;

Έτσι αντιλαμβάνεται την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας ο οικολόγος πράσινος κ. Τσιρώνης;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ενώ παρασκηνιακά το Υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί κατάργηση της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων και υπαγωγή των θηροφυλάκων και των χρημάτων των κυνηγών στους φορείς διαχείρισης, ή κάποιο άλλο φορέα που θα τους ενσωματώνει, και ενώ έχουν κατατεθεί σε διαβούλευση 100 νέες περιοχές για ένταξη στο δίκτυο νατούρα (τη στιγμή που έχουμε ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό περιοχών νατούρα στην Ευρώπη), τα σκουπίδα, τα μπάζα και τα χημικά απόβλητα, ρημάζουν και καταστρέφουν το παραποτάμιο δάσος του Γαλλικού Ποταμού, δίπλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και κάτω από τη μύτη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδια Αλιάκμονα.
 
Το γεγονός πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) και υποτίθεται τη διαχειρίζεται ο παραπάνω Φορέας Διαχείρισης, μας δείχνει και την κατάληξη που θα έχουν οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης τόσο στον τομέα της κατάργησης της θηροφυλακής μας, όσο και στην ένταξη νέων περιοχών στο δίκτυο νατούρα.
 
 
Η πολιτική υποκρισία και αδιαφορία, κινείται φανερά πλέον σε επίπεδα εκτός ηθικής, λογικής, Ευρωπαικών Οδηγιών και της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποχρέωσης του κράτους για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος της χώρας.
 
Κατά τα άλλα, τους φταίνε τα “χουντικά” καταστατικά των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
 
Αυτών που με “χουντικές” μεθόδους, θα καταστρέψουν το κυνήγι και τη φύση μαζί, με ρυθμούς ταχύτερους απότι κάνανε οι προκάτοχοί τους.
 
Οι φωτογραφίες χτεσινές, από φίλο του ihunt από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μας ανέφερε πως η τοξική μυρωδιά που δε μπορεί να μεταφερθεί στην εικόνα, ήταν πολύ χειρότερη από αυτό που βλέπουμε.
 
Έτσι αντιλαμβάνεται την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας ο οικολόγος πράσινος κ. Τσιρώνης και ο δήθεν οικολόγος ΣΥΡΙΖΑ;
 
 
Μόνη λύση και διέξοδος για μας, είναι ο άμεσος περιορισμός των προστατευόμενων περιοχών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και των ανύπαρκτων διαχειριστικά Φορεων Διαχείρισης, μπας και καταφέρουν να διαχειριστούν και να προστατέψουν έστω στο ελάχιστο τις δήθεν μέχρι σήμερα προστατευόμενες περιοχές. 
 
Τις υπόλοιπες αν τολμούν, ας τις δώσουν για διαχείριση στις Κυνηγετικές Οργανώσεις και μετά από λίγα χρόνια να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.
 
Τολμάτε κύριοι της Κυβέρνησης;
 
Τολμάτε κύριε οικολόγε πράσινε Υπουργέ;
 
O iHunter

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ