Αρχική » Grid with Sidebar » ¨Ζωόφιλοι¨πετάνε τα κουνέλια τους στο δρόμο όταν τα βαρεθούν….

¨Ζωόφιλοι¨πετάνε τα κουνέλια τους στο δρόμο όταν τα βαρεθούν….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα λυπηρό φαινόμενο και το οποίο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Αδέσποτα κουνελάκια περιπλανώνται στους δρόμους αφού εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους που τα είχαν υιοθετήσει ως κατοικίδια. Υπενθυμίζεται πως ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς, επιφέρει βαριά πρόστιμα για την εγκατάλειψη τους καθώς έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

SVESTONOF

Το νέο κύμα εγκατάλειψης ζώων απασχολεί τις Αρχές ενώ δεκάδες από αυτά εντοπίζονται στον Εθνικό Κήπο.

«Τα παίρνουν θεωρώντας ότι είναι παιχνίδια. Είναι ένα ζωντανό πλάσμα, ένα έμβιο ον το οποίο έχει ανάγκες. Σε δεσμεύει. Πρέπει να πάνε διακοπές και δεν ξέρουν τι να κάνουν το ζωάκι και το αφήνουν στο δρόμο» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων – Υπεύθυνη για τα ζώα.

Κουνέλια

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι ιδιοκτήτες των κουνελιών τα αφήνουν σε άλση και πάρκα θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορέσουν να επιβιώσουν, ωστόσο το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την επιβίωση τους.

Πολλά από τα κουνέλια έχουν εντοπιστεί με σημάδια κακοποίησης ενώ τα πιο άτυχα σκοτώνονται από τα διερχόμενα οχήματα.

Ομάδα εθελοντών έχει δημιουργήσει την σελίδα «Κουνελάκια προς υιοθεσία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλαμβάνουν να περισυλλέξουν τα κουνέλια αλλά και να τους βρουν οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν.

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ