Αρχική » Grid with Sidebar » Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης : Άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού για τον Αγριόχοιρο στον Έβρο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης : Άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού για τον Αγριόχοιρο στον Έβρο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του Αγριόχοιρου σε Βόρειο και Νότιο Έβρο ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Θόδωρο Σκυλακάκη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σταύρος Κελέτσης.

SVESTONOF
Αρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του Αγριόχοιρου

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός στο έγγραφο του αναφέρει: «Mετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που αφορά στην αποτροπή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στο Βόρειο και Νότιο Έβρο, παρακαλούμε για την άρση της θήρας στις περιοχές που δεν έχουν καεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από αυτές».

Σημειώνεται ότι η Αφρικανική πανώλη είναι ζωονόσος που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ενώ αντίθετα η εξάπλωσή της απειλεί με καταστροφή την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα των χοίρων. Όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό του ο κ.Κελέτσης «Η απομείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων καθώς και η ενεργητική και παθητική επιτήρηση που γίνεται από τις ομάδες κυνηγών, αποτελεί το πλέον βασικό μέτρο για τον έλεγχο της ΑΠΧ και κατ’επέκταση της προστασίας της κτηνοτροφίας της περιοχής και της χώρας».

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ