Αρχική » iHunt.gr » Yellowstone: Σκότωσαν νεαρό βίσονα όταν τον άγγιξε επισκέπτης

Yellowstone: Σκότωσαν νεαρό βίσονα όταν τον άγγιξε επισκέπτης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Το προσωπικό στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone σκότωσε έναν νεογέννητο βίσονα, αφού ένας επισκέπτης άγγιξε σκόπιμα το ζώο.

Σύμφωνα με το Πάρκο, ο επισκέπτης προσπαθούσε να βοηθήσει τον βίσονα να επανενωθεί με το κοπάδι του, αφού χωρίστηκε από τη μητέρα του. Το κοπάδι απέρριψε το μικρό ζώο παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δασοφυλάκων.

Ο βίσονας έπρεπε να θανατωθεί επειδή τον είχε εγκαταλείψει το κοπάδι και πλησίαζε σε αυτοκίνητα και ανθρώπους «προκαλώντας επικίνδυνη κατάσταση».

Ο επισκέπτης, ένας λευκός άνδρας 40-50 ετών που φορούσε μπλε πουκάμισο και μαύρο παντελόνι, πλησίασε τον νεογέννητο βίσονα το Σάββατο, αφού είχε αποχωριστεί από το κοπάδι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Λαμάρ.

Στην ανακοίνωσή του το πάρκο αναφέρει ότι ο άνδρας έσπρωξε το ζώο από το ποτάμι προς το οδόστρωμα. Το νεογέννητο ζώο εθεάθη αργότερα στο δρόμο γύρω από οχήματα και επισκέπτες.

Το Πάρκο ζητά από τους επισκέπτες να μένουν περίπου 25 μέτρα από όλα τα άγρια ζώα και 100 μέτρα μακριά από αρκούδες και λύκους.

Πηγή :ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ