Αρχική » Grid with Sidebar » Βρετανία: Μυστήριο με τα «ζόμπι» περιστέρια – Φόβοι πως θα μολυνθούν κι άλλα πουλερικά

Βρετανία: Μυστήριο με τα «ζόμπι» περιστέρια – Φόβοι πως θα μολυνθούν κι άλλα πουλερικά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο παραμυξοϊός προκαλεί φοβερά συμπτώματα σε περιστέρια και πουλερικά που δυσκολεύονται να περπατήσουν, αδυνατίζουν και, τελικά, πεθαίνουν.

SVESTONOF

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση μιας ασθένειας που μετατρέπει τα περιστέρια στη Βρετανία σε «ζόμπι» με στραβούς λαιμούς πριν τα σκοτώσει.

Τα πρώτα κρούσματα του παραμυξοϊού, που προκαλεί την ασθένεια του Νιούκαστλ, έχουν εμφανιστεί στο Τζέρσεϊ.

Οι αρχές φοβούνται τώρα ότι η ασθένεια θα μεταδοθεί γρήγορα σε περιστέρια ή πουλερικά και σε άλλα σημεία της χώρας. Ήδη στο Τζέρσεϊ έχουν θανατωθεί πολλά από τα μολυσμένα πτηνά.

Παράλληλα και καταφύγια ζώων έχουν σημάνει συναγερμό για την ασθένεια που προκαλεί φοβερά συμπτώματα και, τελικά, τον θάνατο.

Τα περιστέρια εμφανίζουν μεγάλη απώλεια βάρους, κουτσουλιές με πράσινο χρόνια και αδυναμία να πετάξουν και να κινηθούν σε ευθεία γραμμή. Ακόμη, εμφανίζεται τρέμουλο στα φτερά και στα πόδια ενώ στρίβουν τον λαιμό τους σε ασυνήθιστες γωνίες.

Δείτε βίντεο:

Ο ιός επιβιώνει καλύτερα τους κρύους και υγρούς μήνες, οπότε κινδυνεύουν περισσότερο πτηνά που είναι σε αιχμαλωσία, όπως τα πουλερικά.

Ευτυχώς ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Ωστόσο για τα πτηνά δεν υπάρχει θεραπεία, αν και η θεραπεία μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα, ενώ ο θάνατος έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ