Αρχική » Grid with Sidebar » Βίντεο ντοκουμέντο αρκούδας με ΤΕΣΣΕΡΑ (4) αρκουδάκια στην Καστοριά !!!

Βίντεο ντοκουμέντο αρκούδας με ΤΕΣΣΕΡΑ (4) αρκουδάκια στην Καστοριά !!!

by iHunt
Βίντεο ντοκουμέντο αρκούδας με ΤΕΣΣΕΡΑ (4) αρκουδάκια στην Καστοριά !!!

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Άλλη μια εμφάνιση αρκούδων, μιας θηλυκιάς με ΤΕΣΣΕΡΑ (4) αρκουδάκια, αυτή την φορά ΔΙΠΛΑ στην Κορησό της Καστοριάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων !!! Το παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε την Τετάρτη 29/05/24 από τον κ. Χρήστο Ηλιάδη και τον κουνιάδο του, κάτοικοι του χωριού ο οποίος το προώθησε στο ihunt. Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μοναδική πανελλαδική και πιθανότατα πανευρωπαϊκή καταγραφή περίπτωσης αρκούδας με 4 μικρά, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο και μαζί με τις αμέτρητες πλέον καταγραφές αρκούδων με 3 μικρά, είναι αναμφισβήτητο στοιχείο που ενισχύει τους ισχυρισμούς των κατοίκων της επαρχίας περί μεγάλης αύξησης του πληθυσμού της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα.

SVESTONOF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τρόμος στη Μεσοποταμία από την αρκούδα…VIDEO

Ο κ. Ηλιάδης σχολιάζει σχετικά : ” Και φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική αρκούδα με μικρά που κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δυο με 3 μικρά και άλλες τέσσερις με 2 μικρά !!! Κάνουν μεγάλες ζημιές στα καλαμπόκια και στις κερασιές, καρυδιές, μηλιές, αχλαδιές κτλ. γιατί το θέμα δεν είναι ότι τρώνε τα φρούτα και τους καρπούς, αλλά ότι καταστρέφουν και τα ίδια τα δέντρα, σπάζοντας τα κλαδιά. Εγώ είχα 20 καρυδιές στην περιφραγμένη αυλή του σπιτιού μου και συνεχώς τις έβρισκα μέσα, νύχτα και μέρα επάνω στα δέντρα. Σκαρφάλωναν πάνω από την μάντρα και πήγαιναν στα δέντρα, όποτε για να γλυτώσουμε και να μην έχουμε κανένα ατύχημα και μας σκοτώσουν, αναγκάστηκα και έκοψα τα καημένα τα δέντρα. Χθες την κόρη μου την κατατρόμαξαν, πήγε στο χωράφι με τα φασόλια και της πετάχτηκαν 2 μεγάλες αρκούδες. Δυστυχώς η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για όλους μας και κανένας δημόσιος φορέας δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα !!! ”

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις αρκούδων αλλά και λύκων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών αλλά ιδίως οι πολύ κοντινές συναντήσεις με ανθρώπους είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά, που θα εκλάβουν ως πιθανό κίνδυνο για τα μικρά τους.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” της αρκούδας και του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς τα “σπάνια”, “απειλούμενα” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” ζωάκια των μελετών τους συνεχίζουν να τους διαψεύδουν με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ