Αρχική » Grid with Sidebar » Β. Μπαλατσός : Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στις πόλεις…VIDEO

Β. Μπαλατσός : Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στις πόλεις…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

«Η αύξηση των αγριογούρουνων είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν απασχολεί μόνο τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά όλη τη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπαλατσός, που φιλοξενήθηκε στη FORMedia TV και την εκπομπή «Τι Νέα;» της Σοφίας Σπανού.

SVESTONOF

Ο ίδιος έκανε αναφορά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού σχετικά και με τις καταστροφές σε καλλιέργειες. «Εκτός από αυτά έχουμε και την πανώλη, αλλά και τα τροχαία που προκαλούνται. Μιλάμε για καθημερινά ατυχήματα», πρόσθεσε ο κ. Μπαλατσός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν στη χώρα, με κυριότερο την ελεύθερη βοσκή, αλλά και την κλιματική κρίση. «Τα χρόνια του κορωνοϊόυ επίσης, δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε με το πρόστιμο που υπήρχε στις μετακινήσεις. Αυτά τα δύο χρόνια σημειώθηκε μεγάλη αύξηση».

Ο ίδιος παρέθεσε λύσεις, σημειώνοντας όμως πως και πάλι δεν επαρκούν όπως την αύξηση του χρόνου για το κυνήγι, κάνοντας αναφορά και για «ομάδες δίωξης»

Αναφορά όμως έγινε και στην αύξηση του πληθυσμού στους λύκους, με τον κ. Μπαλατσό να σημειώνει ότι, «μιλάμε για αγέλες, μπαίνουν ακόμα και μέσα στα σπίτια. Έχουμε δει περιπτώσεις στη Μακεδονία».

Τέλος, αναφορά έκανε για το πρόβλημα με την πανώλη, αλλά και τις στειρώσεις και το κομμάτι των αποζημιώσεων από την πλευρά του κράτους.

Δείτε το video…

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ