Αρχική » Grid with Sidebar » Τροφή στα καμένα της Μυτιλήνης από τον Κ.Σ. Μυτιλήνης

Τροφή στα καμένα της Μυτιλήνης από τον Κ.Σ. Μυτιλήνης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψή του στην πληγείσα από την πυρκαγιά περιοχή της Βρίσας-Βατερών-Σταυρού. Στην περιοχή για διάστημα τριών (3) ετών απαγορεύεται το κυνήγι Δ.Α.Δ. 2/2022 αρ.πρωτ.40325.

SVESTONOF

Σκοπός μας η στήριξη της άγριας πανίδας με την παροχή τροφής ( καλαμπόκι και τριφύλλι ) σε στοχευμένα σημεία για δεύτερη φορά, καθώς και ο καθορισμός των σημείων όπου και θα πραγματοποιήσουμε μικτές σπορές με σιτάρι και βίκο τους επόμενους μήνες και θα εμπλουτίσουμε με πέρδικες.

Στα ευχάριστα συμπεράσματα…

Οι ενδημικοί πληθυσμοί της άγριας ζωής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι τροφές που είχαμε ρίξει την προηγούμενη φορά είχαν καταναλωθεί, χωρίς να υπάρχουν ίχνη από πρόβατα ή κατσίκια. Ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του δάσους μέσα στην καμένη περιοχή, από Αγία Άννα προς Νηγίδα είναι σχεδόν ανέπαφο. Οι βελανιδιές είναι ζωντανές. Αναβλαστένουν από τη ρίζα τους όπως και οι θάμνοι. Και ακόμη δεν έχει πέσει σταγόνα βροχής.

Όσο κι αν είναι στενάχωρο, είμαστε παρόντες και βοηθάμε για την ανάκαμψη, με ήπιας μορφής ενέργειες.

Ευχαριστούμε την επιστημονική συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας μας Φώτω Κόνσολα για τις πολύτιμες συμβουλές της, καθώς και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου για την δωρεά του (ένα τόνο καλαμπόκι).

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ