Σε ρουτίνα και καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις σε κτηνοτροφικά ζώα, οι εμφανίσεις – παρατηρήσεις, οι καταγραφές, αλλά και τα τροχαία των “σπάνιων” κατά τα άλλα τσακαλιών σε όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Αττικής !!!
Το πρωί της Παρασκευής 01/05/26 σε ανάρτηση που έκανε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας, έκανε γνωστό πως ακόμα ένα τσακάλι βρέθηκε νεκρό από τροχαίο στον παράδρομο της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας κοντά στο Κάστρο Βοιωτίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Τροχαίο ατύχημα με αγριόχοιρο στον δρόμο Κοζάνης – Αιανής
Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσακαλιού στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες, όπως για παράδειγμα στα Γιάννενα που δεν υπήρχαν τσακάλια και πιθανόν “ανηφορίσαν” από την παραλίμνια ζώνη του Αμβρακικού και ιδιαίτερα στο Μαυροβούνι της Βίγλας Άρτας όπου ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί.
Πρόκειται για ένα αρπακτικό που μαζί με τον λύκο παρουσιάζουν μια δημογραφική έκρηξη τα τελευταία χρόνια, φυσικά εις βάρος όλης της υπόλοιπης πανίδας, εξαιτίας της ανικανότητας της πολιτείας να λάβει τα απαραίτητα διαχειριστικά μέτρα ελεγχόμενης μείωσης του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού τους.




