Αρχική » Grid with Sidebar » Τροχαίο με τσακάλι λίγο έξω από τις Σάπες

Τροχαίο με τσακάλι λίγο έξω από τις Σάπες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τροχαίο με τσακάλι λίγο έξω από τις Σάπες

Την Τρίτη 06/02/24 ο συνάδερφος Σάββας Παπαδόπουλος, εντόπισε ακόμα ένα νεκρό τσακάλι θύμα τροχαίου, λίγο έξω από τις Σάπες της Κομοτηνής.

SVESTONOF

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσακαλιού στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσαρμοστικότητά του σε ανθρωπογενή ενδιαιτήματα, αλλά και στη δυνατότητά του να αξιοποιεί κατάλληλα ενδιαιτήματα μικρού εμβαδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Άγραφα: Πιλοτικό πρόγραμμα Γάλλων ειδικών με περιττώματα λύκων που θα φοριούνται σαν κολιέ στο λαιμό των προβάτων…VIDEO

Τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει μια μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του τσακαλιού, με την κατανομή του να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Το συναντάμε σχεδόν σε όλους του βιότοπους που υπάρχουν στην Ελλάδα, από το ύψος της θάλασσας μέχρι και τα 1700 μέτρα υψόμετρο. Οι λόγοι αυτής της αύξησης έχουν άμεση σχέση με την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των λύκων στην χώρα μας, μιας και το τσακάλι ζει παρασιτικά εις βάρος του λύκου, με δύο λόγια τρώει από τα υπολείμματα των κουφαριών που αφήνουν οι λύκοι ή πολλές φορές κλέβει και τροφή.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ